OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov arrow Oznanila arrow OZNANILA na 11. NEDELJO med letom, 18. 06. 2017
OZNANILA na 11. NEDELJO med letom, 18. 06. 2017

Danes je tretja nedelja v mesecu zato bomo ob 15. uri pred Najsvetejšim molili za nove duhovniške, redovniške in misijonarske poklice. Dobrodošli pri skupni molitvi.

V soboto, 24. junija na Sveti Gori praznujemo slovesni praznik zavetnice naše bazilike KRALJICE SVETOGORSKE. Sv. mašo ob 20. uri bo daroval škof msgr. dr. ANTON STRES. Po sv. maši bomo imeli procesijo z milostno podobo po samostanskem vrtu in okolici. Vabljeni, da se udeležite slovesnosti. Po slovesnosti bo bazilika, tako kot nekoč, ostala odprta vso noč. Izpostavljeno bo Najsvetejše. Jezus in Marija bosta vesela vašega nočnega obiska.

Prihodnjo nedeljo bomo na Sveti Gori obhajali KRONANCO. Spominjali se bomo 300-letnice kronanja naše milostne podobe. Ob 16. uri bo sv. mašo daroval apostolski nuncij v republiki Sloveniji nj. eksc. msgr. dr. Juliusz Janusz. Vabljeni k slovesnosti!

Vsak dan razen nedelje in praznikov bratje frančiškani v baziliki ob 17.45 molimo rožni venec, litanije in večernice. Veseli bomo vsakega, ki se nam bo pri molitvi pridružil.

Pri vhodu v samostan lahko darujte za sv. maše ali pa se oskrbite s svečami in drugimi nabožnimi predmeti. Priporočamo vam pravkar izdano knjižico DEVETDNEVNICA na čast Kraljice Svetogorske.

Pri izhodu iz bazilike vam je na voljo revija SVETOGORSKA KRALJICA. Vzemite jo in preberite.

Svoja vrata je odprl MARIJANSKI MUZEJ. Tudi tam ste dobrodošli.

 
< Nazaj   Naprej >