Živi rožni venec

Drage članice in dragi člani Živega rožnega venca!

Iz srca Vas prav lepo pozdravljam.

Kot verjetno veste, je 8. 2. 2020 v Gospodu zaspal dolgoletni voditelj te molitvene pobude p. Leopold Grčar, ki je 30 let živel in deloval pri Mariji Pomagaj na Brezjah. Provincialno vodstvo naše frančiškanske province me je imenovalo, da prevzamem odgovornost za to molitveno pobudo. Z veseljem, hvaležnostjo in odgovornostjo sem se lotil naloge; sicer pa je bila to tudi želja p. Leopolda, kar mi je večkrat omenil.

Želim si, da se molitev nadaljuje. Namen Živega rožnega venca je zahvala Kristusu in Mariji, Božji Materi, ter prošnja za velike potrebe vesoljne Cerkve, med katerimi je na prvem mestu potreba in nujnost edinosti, pa tudi molitev za obuditev novih duhovnih poklicev.

Kaj vas prosim? Da najprej preberete to pismo. Potem v čim krajšem času odpošljite spodnji del pisma z vsemi svojimi podatki, ki nam jih želite zaupati. Vsem bomo potem pričeli pošiljati revijo Brat Frančišek, ki bo odslej bogatejša za rubriko ŽETEV, nekaj strani namenjenih prav povezovanju članov Živega rožnega venca.

V upanju, da ostanemo naprej povezani in da bo naša molitev tudi obrodila želene in pričakovane sadove, Vas pozdravljam s pozdravom sv. Frančiška: mir in vse dobro!

Letak