Skoči na vsebino

Voščilo

foto: Lorenzo Campolongo

Božič je predvsem družinski praznik, ko smo radi doma in preko materine dobrote, ki je vse naredila, da je zadišalo po prazniku, začutimo, da nas varuje tudi Mati Marija. Z Marijinim blagoslovom smo resnično doma, ko se zavemo, da je nad nami Nebeška roka in da naš dom lahko sprejme tudi Novorojeno dete.

Pred nami pa je tudi drugi sveti večer, silvestrovo, ko prosimo Boga in Marijo, da bi bil blagoslov nad našimi domovi skozi vse prihodnje leto. Marsikaj si zaželimo, predvsem pa, da bi po naših hišah bilo zdravje in da bi nam bilo toplo pri srcu vsakokrat, ko bi se vračali domov.

Naj se vam, dragi prijatelji, ob zaključku leta 2021 z veseljem zahvalimo za vašo bližino: najprej duhovno, da za nas molite, potem pa seveda tudi za vse druge darove s katerimi nam pomagate, da skupaj skrbimo za našo Sveto Goro. V imenu vse samostanske skupnosti: Bog povrni!

Vsem svetogorskim romarjem in vsem, ki radi pomislite na Marijino domovanje, se pravi svetišče na Sveti Gori, Frančiškovi bratje s sodelavci želimo Božjega in Marijinega varstva v letu 2022, predvsem pa zdravja po Vaših družinah in da bi se tudi osebno lahko srečali na Sveti Gori, kjer je vsakdo dobrodošel.

pater Bogdan Knavs