Skoči na vsebino

Vabilo za sodelovanje na razstavi jaslic na Sveti Gori

V  A  B  I  L  O

za sodelovanje na razstavi jaslic na Sveti Gori

  

Spoštovani!

V Frančiškanskem samostanu na Sveti Gori že razmišljamo o letošnji razstavi jaslic, ki bo jubilejna – 20. razstava z mednarodno udeležbo. Zato vas, spoštovani/a jasličar/-ka, lepo prosimo za vašo udeležbo in vabimo k sodelovanju.

Odprtje 20. slovenske razstave jaslic z mednarodno udeležbo bo v nedeljo, 17. decembra 2023, ob 14. 30 uri s krajšim kulturnim programom v baziliki in blagoslov jaslic v Frančiškovi dvorani.

Po odprtju razstave ste povabljeni na zakusko in druženje v samostansko obednico. Razstava bo odprta do nedelje 7. januarja 2024. Želeli bi, da bi za zadnji dan razstave, to je nedelja, vaše jaslice še ostale na Sveti Gori zaradi velikega števila obiskovalcev.

Prosimo vas, da nam z izpolnjeno prijavnico do 4. decembra  sporočite, ali boste sodelovali na razstavi  in nam jaslice dostavite najkasneje do nedelje, 10. decembra 2023. Kakor prejšnja leta bo za razstavljalce z Gorenjske  in drugih krajev tudi letos zbirno mesto za jaslice v Frančiškanskem samostanu na Brezjah. Kdor ne bi mogel dostaviti jaslic osebno ali po pošti, naj nam sporoči.

Zaradi nemotene priprave razstave vas prosimo, da upoštevate rok za dostavo jaslic.

V upanju, da se boste odzvali povabilu k sodelovanju, se vam prisrčno zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

Mir in dobro!

                                                                            p. Bogdan Knavs

                                                                                   gvardijan

Priloga: prijavnica