Skoči na vsebino

Papež na svoj god v dvorani Pavla VI., kjer poteka cepljenje za pomoči potrebne osebe

Danes, v petek, 23. aprila, je papež Frančišek na svoj god malo po 10.30 minut prišel v preddverje dvorane Pavla VI., da bi obiskal osebe, ki so v spremstvu različnih organizacij prišle po drugo dozo cepiva proti Covid-19, prostovoljce in zdravstvene delavce.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Papež Frančišek je pozdravil navzoče vzdolž poteka cepljenja, ki je vzpostavljen v dvorani Pavla VI. od vhoda do področja v dvorani, kjer je potrebno počakati pol ure, če bi morda prišlo do nezaželenih reakcij. Papež se je zaustavil ravno na tem delu poti in navzočim podaril čokoladno jajce, ki so ga potem prostovoljci razdelili vsem. Zatem so mu zapeli voščilo za god. Sveti oče se je v tem prazničnem vzdušju zaustavil še v pogovoru z nekaterimi prostovoljci ter se jim iz srca zahvalil za njihovo prizadevanje ter jih spodbudil, naj s tem nadaljujejo še naprej. Malo po 11. uri se je sveti oče vrnil v Dom sv. Marte.

Po apostolskem elemozinjerju je sveti oče namenil besede hvaležnosti vsem tistim, ki so prispevali k dobri organiziranosti postopka cepljenja ter za pobudo glede neporabljenega cepiva, ki se bo se namenilo tistim, ki ga težko pričakujejo v najbolj revnih državah.