Skoči na vsebino

OZNANILA, 31. 10. 2021: 31. nedelja med letom

Jutri je slovesni in zapovedani praznik vseh svetnikov. V baziliki bodo sv. maše po nedeljskem razporedu. Popoldne ob 15. uri bomo v baziliki molili za vse naše rajne, posebej za tiste, ki počivajo na svetogorskem pokopališču. Med molitvijo se bomo v procesiji odpravili na pokopališče in blagoslovili grobove.

 

V torek, 2. novembra, je spomin vseh vernih rajnih – vernih duš dan. Tudi ta dan lepo vabljeni k maši in molitvi za rajne.

Od torka naprej bodo delavniške maše, tako zjutraj kakor popoldne, v kapeli prikazanja.

 

Na prvi petek, 5. novembra, bomo ob 17. uri s sveto mašo in potem še kratkim koncertom, praznovali 80 letnico duhovnika, skladatelja in zborovodja prof. Jožeta Trošta. Maševal bo ljubljanski nadškof, metropolit msgr. Stanislav Zore. Po maši bo še kratek koncert skladb slavljenca in nekaj takih, ki jih je kot zborovodja rad vključeval v svoje sporede. Po koncu programa bomo kapeli izpostavili Najsvetejše v celonočno češčenje, ki se bo končalo s sv. mašo v soboto ob 7. uri.

 

Prihodnja nedelja je zahvalna nedelja. Popoldne ob 15. uri bomo pred Najsvetejšim molili za duhovno in moralno prenovo našega naroda.

 

Bog povrni vsem, ki ste danes priromali na Sv. Goro, hvala za vaše molitve in darove. Naj vas vse spremlja Božji blagoslov in priprošnja Svetogorske Kraljice!