Skoči na vsebino

OZNANILA, 27. 2. 2022: 8. nedelja med letom

V sredo, 2. marca, s pepelnico vstopamo v sveti postni čas. Ta dan ste lepo povabljeni k sveti maši in obredu pepeljenja, ter k temu, da se pridružimo pobudi papeža Frančiška, ki je pepelnično sredo razglasil za poseben dan molitve in posta za mir. Papež pravi: »Vse vabim, da pepelnično sredo, 2. marca, namenijo dnevu posta za mir. Vernike na poseben način spodbujam, naj se na ta dan intenzivno posvetijo molitvi in postu. Kraljica miru naj obvaruje svet pred norostjo vojne.« 

Na prvi petek, 4. marca, bomo po večerni maši ob 17. uri izpostavili Najsvetejše  za celonočno češčenje, ki se bo končalo v soboto zjutraj ob 7. uri.

Ta dan smo ob 19. 30 povabljeni na postno srečanje z naslovom: Župnija za sinodo, za prestolnico, za domovino, ki ga bo imel naš škof dr. Jurij Bizjak in sicer v dvorani konkatedrale Kristusa Odrešenika.

 

V okviru kulturnih dogodkov na Sveti Gori, ki smo jih poimenovali Svetogorske sobotnice, bo v soboto 5. marca ob 17.30 koncert VOKALNE SKUPINE LIJAK 1883 – Vogrsko.

 

Na postne nedelje bomo popoldne molili križev pot tako, kot smo bili navajeni pred epidemijo. Lepo povabljeni vse postne nedelje na križev pot z začetkom ob 14.30 uri s Prevala.

 

Bog povrni vsem, ki ste danes priromali na Sv. Goro, hvala za vaše molitve in darove. Naj vas vse spremlja Božji blagoslov in priprošnja Svetogorske Kraljice!