Skoči na vsebino

OZNANILA, 24. 12. 2023: 4. adventna nedelja

Danes vstopamo že v sveti večer. Polnočnica na Sv. Gori bo kakor vedno ob 24. uri.

Na sam božični dan bodo sv. maše po nedeljskem razporedu ob 8., 10., 11.30 in 16. uri.  Prav tako bodo maše po nedeljskem razporedu tudi v torek na praznik sv. Štefana. Ta dan bomo tudi blagoslovili vodo in sol.

Prihodnjo nedeljo bo praznik Sv. Družine in obenem staro leto, ko se bomo Bogu zahvalili za vse milosti tega iztekajočega leta. Po maši ob 16. uri bomo izpostavili Najsvetejše, ki ga bomo v kapeli prikazanja častili vse do vstopa v novo leto ob polnoči.

31. decembra bo tudi minilo 60 let od pogreba apostolskega administratorja msgr. Mihaela Toroša, ki je pokopan v grobnici za našim glavnim oltarjem. V hvaležnosti za vse dobro, kar je v tistih težkih časih naredil za vernike na Goriškem, se ga v teh dneh radi spomnimo v molitvi.

Po maši si lahko v Frančiškovi dvorani ogledate razstavo jaslic, pri izhodu pa  vzemite novo božično številko revije Svetogorska Kraljica.

Naj vse vas ob vstopu v božični praznik spremlja Božji blagoslov in priprošnja Svetogorske Matere Božje! Hvala za vse Vaše molitve in darove.