Skoči na vsebino

OZNANILA, 20. 3. 2022: 3. postna nedelja

V petek, 25. marca, obhajamo slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Mariji. Sv. maše v baziliki bodo dopoldne ob 8. in 10. uri ter popoldne ob 16. uri, ko bo Sv. maša za mir na svetu in posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu

Sv. mašo bo vodil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak ob somaševanju goriškega nadškofa msgr. Carla Roberta Maria Redaellija in duhovnikov z obeh strani meje. Vabljeni!

Papež Frančišek se je odločil za slovesno posvetitev človeštva, še posebej Rusije in Ukrajine, Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, ki bo izvedena 25. marca 2022 ob 17. uri v Rimu. Odločil se je, da izpolni Marijino naročilo, ki je bilo posredovano po vidkinji, s. Luciji dos Santos.

Živimo v dramatičnem obdobju zgodovine, na pragu 3. sv. vojne. Tudi kristjani na Goriškem, v svetem postnem času naredimo vse, kar je v naši moči in prosimo Marijo, da v teh težkih časih za Cerkev in človeštvo, posreduje za človeštvo.

 

 

Na postne nedelje popoldne ob 14.30 molimo križev pot iz Prevala na Sv. Goro.

Vabljeni, da se pridružite tej postni pobožnosti!

 

Bog povrni vsem, ki ste danes priromali na Sv. Goro, hvala za vaše molitve in darove. Naj vas vse pri postnem prizadevanju za dobro spremlja Božji blagoslov!