Skoči na vsebino

OZNANILA, 2. 10. 2022: 27. nedelja med letom

V torek, 4. oktobra, praznujemo frančiškani praznik našega ustanovitelja sv. Frančiška Asiškega. Na predvečer praznika, v ponedeljek po sv. maši ob 17. uri, bomo obhajali obred Transitus – spomin smrti sv. Frančiška. K obredu in praznovanju povabljeni še posebej člani Frančiškovega svetnega reda in vsi, ki vas navdihuje sv. Frančišek.

 

Na prvi petek, 7. oktobra, po sv. maši ob 17. uri bomo izpostavili Najsvetejše v celonočno češčenje, ki se bo končalo v soboto z jutranjo mašo ob 7. uri.

 

Na Sveti Gori bo prihodnjo nedeljo, 9. oktobra, ob 16.00 srečanje dveh škofij – goriške in koprske. Geslo romanja je: Marija nas vabi – PRIDITE SKUPAJ PROSIT MILOSTI .

 

KARITAS vabi na koncert Goriška dlan, ki bo 16. 10.2022 ob 17.00, v cerkvi Kristusa odrešenika v Novi Gorici.

 

V rožnovenskem Marijinem mesecu oktobru še posebej lepo vabljeni k molitvi rožnega venca. Rožnovensko pobožnost imamo v baziliki vsak dan, razen nedelje, ob 17.45.

 

Po sv. maši si lahko ogledate razstavo Umetniki za Karitas, ki je v Frančiškovi dvorani. Izkupiček od prodanih slik je namenjen za potrebe Karitas. Hvala za Vašo velikodušnost.

 

Bog povrni vsem, ki ste danes priromali na Sv. Goro, hvala za vaše molitve in darove. Naj vas vse spremlja Božji blagoslov in priprošnja Svetogorske Kraljice!