Skoči na vsebino

Navodila slovenskih škofov

Dragi romarji, dragi prijatelji Svete Gore!

Slovenska Škofovska konferenca je z namenom preprečevanja širjenje epidemije in z namenom ohranjanja zdravja vseh, ki prihajate v cerkev, sklenila, da se svetih maš lahko udeležujejo le zdravi verniki (ki nimajo znakov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature), ki morajo nositi zaščitno masko ter si pri vhodu razkužijo roke. V cerkvah je potrebno ohranjati razdaljo 1,5 metra in prejemati obhajilo samo na roke.

Spovedovanje v spovednicah ni dovoljeno. Na Sveti Gori bomo spovedovali: v kapeli Prikazanja (za glavnim oltarjem), pod korom in zunaj pri vhodu v Marijanski muzej.

Prosimo Vas za razumevanje, prilagodljivost, sodelovanje in dosledno upoštevanje navodil, saj se bomo le tako vsi skupaj udeleževali svetih maš. Vse te predloge slovenskih škofov razumite kot skrb za Vaše zdravje in zdravje vseh Vaših dragih.

Vsi frančiškanski bratje na Sveti Gori molimo za zdravje in srečo vseh Slovencev in svetogorskih romarjev doma in po svetu ter se veselimo osebnega srečanja z vsakim izmed vas.