Skoči na vsebino

Napotki papeža Frančiška za advent: Večja treznost, obzirna in spoštljiva pozornost in kakšen trenutek molitve v družini

Foto: Vatican News

V nedeljo, 29. novembra 2020, je papež Frančišek po molitvi in blagoslovu ponovno izrazil bližino prebivalcem Srednje Amerike ob pustošenju orkanov, pozdravil vse, še posebej pa tiste, ki so prišli na včerajšnji konzistorij ter začel dobro adventno pot s tremi napotki: večja treznost, obzirna in spoštljiva pozornost in kakšen trenutek molitve v družini.

Papeževa bližina prebivalcem Srednje Amerike
Dragi bratje in sestre. Ponovno želim izraziti svojo bližino prebivalcem Srednje Amerike, ki so jih prizadeli močni orkani. Še posebej se spominjam otokov San Andrés, Providencia in Sante Cataline, kakor tudi pacifiške obale na severu Kolumbije. Molim za vse države, ki trpijo zaradi te nesreče.

Pozdrav udeležencem konzistorija
Prisrčen pozdrav namenjam vam, vernikom Rima ter romarjem iz različnih držav, še posebej pozdravljam žal zelo omejeno število zaradi omejitev pandemije tistih, ki so prišli ob ustoličenju novih kardinalov, ki je bilo včeraj popoldne. Molimo za 13 novih članov kardinalskega zbora.

Trije napotki za adventni čas
Vsem voščim lepo nedeljo in dobro adventno pot. Skušajmo izluščiti tudi kaj dobrega iz te težke situacije pandemije. Večjo treznost, obzirno in spoštljivo pozornost do bližnjih, ki bi lahko potrebovali pomoč. Kakšen trenutek molitve v družini opravljen z vso preprostostjo. Te tri stvari nam bodo zelo pomagale: večja treznost, obzirna in spoštljiva pozornost do bližnjih, ki bi lahko potrebovali pomoč in še, to je zelo pomembno, kakšen trenutek molitve v družini opravljen z vso preprostostjo.

Vir: Vatican News – slovenska redakcija