Skoči na vsebino

Maša za partizane in vse žrtve 2. svetovne vojne Sveta Gora nad Novo Gorico, sobota, 16. oktober 2021 ob 15.00

Sveta GoraV soboto, 16. oktobra 2021 ob 15.00 bo v baziliki Kraljice Svetogorske na Sveti Gori nad Solkanom maša za partizane in vse žrtve 2. svetovne vojne. V zadnjih nekaj letih je darovanje svete maše za partizane ter za vse v smrt odpeljane postalo tradicionalno. Velika večina partizanov in vseh, ki so v 2. svetovni vojni osvobajali domovino, se pravi vseh žrtev 2. svetovne vojne, je namreč bila kristjanov. V preteklih letih so bile svete maše v Ljubljani, tokrat pa bo sveta daritev na Primorskem, in sicer na Sveti Gori, ki je simbol vseh vernih Slovencev in vseh, ki v srcu dobro mislijo.

Med sveto mašo bo Partizanski pevski zbor pel mašo Vinka Vodopivca »Missa in honorem S. Vincenti Martyris« v latinščini. Zbor bodo spremljale orgle in komorni godalni orkester. Sveto mašo bo s somaševalci daroval pater Bogdan Knavs.

Po maši bo Partizanski pevski zbor v cerkvi izvedel še kantato Radovana Gobca. Pevce bo spremljal komorni simfonični orkester, nastopila pa bosta tudi solista: sopranistka Gaja Sorč ter baritonist Marko Erzar. Zboru in orkestru bo dirigiral Iztok Kocen.

Lepo vabljeni, da skupaj počastimo spomin na partizane in vse, ki so v vihri 2. svetovne vojne žrtvovali svoja življenja za slovenski jezik, pesem in svobodo.

Opozorilo: Izpolnjevanje PCT pogoja je obvezno!

pater Bogdan Knavs
rektor bazilike na Sveti Gori