Skoči na vsebino

Gostišče na Sveti Gori ponovno odpira svoja vrata

Lepo pozdravljeni, naj se vam predstavimo: ime mi je Sebastjan, ob meni pa so še Matevž, Laura in Andy.

Veseli smo, da smo postali novi najemniki gostišča na Sveti Gori. Smo zagnana, v gostinstvu izkušena štiričlanska ekipa. Poskrbeli bomo, da se boste počutili prijetno in da boste zadovoljni nad pestro ponudbo ter s prijazno postrežbo. Zadali smo si nalogo, da gostišče na Sveti Gori po kratkem zaprtju ponovno odpre svoja gostoljubna vrata. Naj se porodi in dvigne kakor ptič féniks iz pepela. Ta ptica je simbol novega rojstva, nove lepote in moči. Stavba gostišča je na novo obnovljena. Gostili vas bodo novi obrazi, ponudba bo nekoliko drugačna in širše zastavljena. Gostišče bo tudi dobilo novo ime: Peregrin, Sveta Gora.

Latinski izvor besede romarji, peregrini, prihaja iz izraza za popotnika, ki je neznan, tuj in ki prihaja v novo deželo. Naj k temu občutju novega in razveseljujočega pripomore naše novo gostišče. Sicer je romarska pobožnost razširjena v mnogih religijah. V krščanstvu pa gre za potovanje k svetemu kraju, pot na kateri romar doživlja spreobrnjenje. Krščanski namen romanja je, da se povežemo z Bogom, se družimo med seboj in v miru spoznavamo sebe ter se v duhu tudi povežemo z dragimi, ki so daleč. Tako spoznavamo zgodovino krščanstva, vidimo kraje, kjer so umetniški spomeniki in vstopamo na milostni kraj, kjer so že bila uslišanja in čudežni dogodki.  Nič koliko odpuščanj, prošenj, odpuščanj in blagoslovov! Lahko se pa želimo le osvoboditi stresa, prekiniti vsakodnevni ritem in odkriti nekaj novega. Novo pa bo gotovo tudi gostišče Peregrin na Sveti Gori.

Novo gostišče bo imelo lokal in kavarno. Tam bo slaščičarna s svežimi sladicami in francoskimi tortami. Štruklji z izvirnimi sladkimi nadevi. Sveže torte iz raznovrstnega biskvita in naravne kuhane kreme različnih okusov. V sosednjih prostorih bo restavracija s ponudbo okusnega kosila in pestrim izborom jedi po naročilu. Zvečer tudi domače pice iz krušne peči. V nadstropju nižje bo zaživela trgovinica s spominki. Poleg bo večnamenska tehnično opremljena soba namenjena predavanjem, poslovnim srečanjem in sestankom. Zaključenim družbam bo na voljo dvorana za prirejanje večjih prazničnih dogodkov, obhajanju rojstnih dni in porok. Na voljo bodo tudi zelo lepa prenočišča za romarje in popotnike, za družine z otroki in tudi za prijateljsko druščino.

To so mikavne ponudbe. Prijetno bo po strmi romarski poti se usesti in ob čudovitem razgledu pokusiti sladico. Opoldne bo mogoče pojesti kosilo, popoldne na terasi popiti pivo, morda zvečer priti na pico, se z domačimi in s prijatelji imeti lepo.

 

Od 7. 4.  do 15. 5. 2023 bomo odprti ob koncu tedna, v petek in soboto med 10. do 22. ure, ob nedeljah med 8.30 in 22. uro. V poletni sezoni pa vse dni med 10. do 22. uro, ob nedeljah prav tako med 8.30 in 22.00 uro.

Če potrebujete več informacij, se obrnite na Sebastjana in njegov telefon: 031 409 996 ali elektronski naslov:  peregrin.svetagora@gmail.com

Toplo vabljeni, pričakujemo vas!