OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov arrow Galerija slik arrow
100-letnica rojstva pesnice Ljubke Šorli
V nedeljo, 26.9.2010, po popoldanski sveti maši, smo dodobra napolnili našo Frančiškovo dvorano. V spomin Gospe Šorlijevi smo pripravili enourni program. Na začetku je vse nagovoril in pozdravil gvardijan, p. Bogdan Knavs. Slavnostni govor je imela gospa magistra Darinka Kozinc, pesmi je recitirala dramska igralka Dušanka Ristič. Glasbeni program so nam polepšali: Veronika Brecelj na violino, Marina Ružić na harfi, Tomaž Plahutnik na citre in baritonist Marko Kobal. Program je povezovala Alenka Saksida. Po uradnem delu smo se ustavili še v naši samostanski obednici.
Predstavitev knjige Marka Vuka
MARKO VUK (1947–2004)
Preobleka na Sveti Gori 2010
Ob prazniku Marijinega rojstva so Janez, Boštjan in Dominik začeli noviciat, leto preizkušnje. Ob 15.30 je bila v kapeli slovesnost preobleke, ki jo je vodil provincialni minister, p. Stane Zore, nato pa je novince prepustil v očetovske roke njihovega magistra, p. Zdravka Jakopa.
36. redovniški dan
V sredo, 15. 9. 2010 je bil na Viču, v Antonovem domu, redovniški dan. V glavnem nagovoru nam je p. Janez Cerar, lazarist spregovoril na temo karitativno vlogo redovnikov v Cerkvi. Imeli smo tudi skupno somaševanje, si ogledali monokomedijo in si vzeli čas tudi za medsebojno druženje in klepet.
26. molitveni dan za duhovne poklice
V soboto, 11. septembra 2010 je na Sveti Gori potekal škofijski molitveni dan za duhovne poklice. Oba škofa, več kot 100 duhovnikov ter polna bazilika mladih in manj mladih, je sobotna statistika. G.  škof Metod Pirih je med mašo sprejel bogoslovca Blaža Batagelja med pripravnike za diakonat in duhovništvo, 25 katehistinj in katehetov pa je prejelo diplome. Zahvalili smo se tudi za 20 letno delovanje škofijske Karitas.
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej > Konec >>
Stran 4 od 7