OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Maša ob 90. obletnici konca prve svetovne vojne
V soboto, 27. spetembra 2008 smo na Sveti Gori pri obeležili 90 let konca 1. svetovne vojne s spominsko sveto mašo, ki jo je daroval celjski škof msgr. Anton Stres ob somaševanju škofov, predstavniki vojaških ordinarijatov in vikarjatov in duhovnikov. Nazvoči so bili tudi: predstavnika evangeličanov, muslimanov, veteranska društva, župana obeh Goric, predstavniki slovenske vojske. Pri slovesnosti je pel župnijski zbor in instrumentalisti iz Deskel. 

*Fotografije pripravljamo*
 
 
Zadnja sprememba ( nedelja, 28. september 2008 )
Preberite več...
 
90. obletnica konca prve svetovne vojne
rusevine1.gif
V soboto, 27. septembra 2008, bo v baziliki Matere Božje na Sveti Gori pri Gorici ob 11. uri sv. maša ob 90. obletnici konca prve svetovne vojne. Somaševanje, h kateremu so vabljeni vojaški škofje ali njihovi predstavniki vseh v takratni spopad vpletenih držav, bo vodil podpredsednik Slovenske škofovske konference celjski škof msgr. dr. Anton Stres, ki je v Cerkvi na Slovenskem odgovoren za področje kategorialne pastorale v vojski, policiji in zaporih.
Zadnja sprememba ( ponedeljek, 15. september 2008 )
Preberite več...
 
Škof Metod Pirih ob prazniku Marijinega Vnebovzetja

Koprski škof Metod Pirih je ob prazniku Marijinega Vnebovzetja daroval mašo v baziliki na Sveti Gori. V svoji pridigi je dejal, da je današnji praznik "potrditev prepričanja, da ima naše življenje smisel in cilj". Molitev pa je namenil predvsem novim duhovnim poklicem. 

Pirih je spomnil, da v koprski škofiji letos niso imeli novomašnikov, umrlo pa je pet duhovnikov. Za vpis v bogoslovje se je do zdaj prijavil en fant iz vipavske škofijske gimnazije. Zato je današnjo molitev Pirih namenil prav novim duhovnim poklicem. "Morda pa to Gospodovo naročilo ponavljamo v nekakšnem malodušju, češ, saj ni nobenih vidnih uspehov naše molitve," je ugotavljal ter opozoril, da ni pravilno razmišljanje, po katerem ne morejo "spremeniti naših mladih in ne razmer v naši družbi, ki Cerkvi in njenemu delovanju niso preveč naklonjene".

"Mladim, ki v sebi čutijo duhovni poklic, pa še kolebajo, svetujem, naj premagajo strah in se ne bojijo. Bog, ki vas kliče v svojo posebno službo, vam bo dal moči, da boste premagali vse ovire in vztrajali," je še povedal škof Pirih. 

 

Zadnja sprememba ( sobota, 23. avgust 2008 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 111 112 113 114 115 Naprej > Konec >>

Rezultati 913 - 917 od 917