OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Obisk generalne predstojnice
obisk generalne predstojnice 4.jpg.jpg

V mesecu septembru je bila na obisku pri nas ustanoviteljica reda »Sestre Frančiškanke misijonarke Jezusovega srca in Marije Brezmadežne« Mati M. Elizabetta Patrizi. Obiskala je dve sestri, Marženo in Lucijo, ki delujeta v našem samostanu.

Zadnja sprememba ( sreda, 06. oktober 2010 )
Preberite več...
 
Srečanje novincev v Bosni
Srecanje novincev 2010 6.jpg.jpg

Od 30. 9. do 3. 10. 2010 je bilo srečanje novincev iz Bosne, Hrvaške in Slovenije v Rami – Ščit. Na tem srečanju je bilo 32 novincev in 7 magistrov (vzgojiteljev) in njihovih namestnikov.
Zadnja sprememba ( ponedeljek, 04. oktober 2010 )
Preberite več...
 
27. nedelja med letom (3.10.2010)
slika_13.jpg

  Se mar zahvaljuje služabniku,
ker je naredil,
kar mu je bilo ukazano?
Tako tudi vi, ko naredite vse,
kar vam je bilo ukazano,
govorite:
»Nekoristni služabniki smo;
naredili smo,
kar smo bili dolžni narediti.«

(Lk 17,9-10)

 

 

 
slika_15.jpg

Hvala ti, o Gospod,
za našo vero,
četudi je še slabotna.
Hvala ti za vse,
kar smo v veri sposobni storiti –
za ljubezen do soljudi,
za moč v trpljenju,
za razumnost
pri življenjskih odločitvah.
Hvala ti za vero
naših staršev in naših otrok,
za vero
naših duhovnikov in redovnikov,
za vero našega naroda …
Hvala ti,
da nas vodiš s svojo besedo,
ko se trudimo,
da bi naša vera
nekoč postala
velika kot gorčično zrno.

Lk 17,5-10

DREVO V MORJU


Če bi kdo naredil popis reči, za katere naši verniki navadno molijo, bi bilo gotovo na prvem mestu zdravje, potem sreča pri delu, uspeh v šoli in drugo.
Apostoli nam dajejo drugačen zgled. Jezusa prosijo: »Pomnoži nam vero!« Ni si dal dvakrat reči. Toda o veri jim je spregovoril z besedami, ki jih niso pričakovali. Dejal je, da bi morala biti njihova vera tako močna, da bi bila sposobna zapovedati murvi, naj se vrže v morje , in ta bi jih ubogala.
Ni zapisano, da bi Jezus sam storil tak čudež. Kolikor vemo, ga ni storil tudi noben apostol in pozneje noben svetnik. Čemu le? To bi bila le paša za oči in hrana za radovednost. Evangelij pa je naravnan na duhovnost, zato ima tudi Jezusova primera duhovni pomen. Reči hoče, da mora biti vera zmožna dejanj, ki presegajo človeške sposobnosti. Takih dejanj pa v življenjepisih svetnikov ne manjka.
Molčati, ko si prepričan, da se ti godi krivica; ne se delati mučenca, ko te zapostavljajo; odpuščati zaradi vere v Jezusa – je večje junaštvo in dokaz globlje duhovnosti, za naše medsebojne odnose pa večjega pomena kot prestavljati drevesa v morje.
Dobro delo, ki zanj nisi prejel ne zahvale, ne plačila, ne čustvenega zadoščenja, temveč si ga storil iz čiste vere – ali ni več vredno, kot v vodo vrženo drevo?
Dajati »za Božji lon«, ko ni pričakovati, da ti bo vrnjeno, ampak se zanesti na Božjo računico, pomeni močnejšo vero kot premikati gore in prestavljati drevesa.
Kjer bo Bog našel takšno vero, bo prevzel skrb tudi za zdravje, delo, šolo in vse drugo. Ne gre pa le za to. Samo takšna vera pričuje za Boga. Vse drugo je »daj-dam«.
 
Po: p. F. Cerarjuslika_14.jpgNa današnjo nedeljo nam Jezus, prav tako kot svojim učencem, jasno pove, kako šibka je naša vera, kako malo je v nas resničnega zaupanja v Boga.

»Če bi imeli vero kakor gorčično zrno …«
(prim. Lk 17,6)

Da, če bi imeli vsaj malo resničen vere …
Tako pa nas vedno znova potegnejo skrbi in problemi tega sveta, kar je seveda zelo človeško.
Vsak dan znova prosimo Gospoda, da bi nas utrdil pri iskanju globine v svoji veri, da bi jo odkrivali pri pravih izvirih ter tako skrbeli, da iz drobnega zrna zraste mogočno drevo.


Zadnja sprememba ( sobota, 02. oktober 2010 )
 
<< Začni < Nazaj 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Naprej > Konec >>

Rezultati 825 - 832 od 884