OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Vabilo za sodelovanje na razstavi jaslic na Sveti Gori
Herko_Saksida.jpg.jpg

Spoštovani!

V Frančiškanskem samostanu na Sveti Gori ţe razmišljamo o letošnji razstavi jaslic, ki bo ţe 9. razstava jaslic z mednarodno udeleţbo. Zato vas, spoštovani/a jasličar/-ka, lepo prosimo za vašo udeleţbo in vabimo k sodelovanju.
Odprtje 9. slovenske razstave jaslic z mednarodno udeležbo bo v nedeljo, 19. decembra 2010, ob 15. uri. Najprej bo krajši kulturni program v baziliki ali v kapeli prikazanja, sledil bo blagoslov jaslic v Frančiškovi dvorani. Po odprtju razstave ste povabljeni na zakusko in druženje v samostansko obednico. Razstava bo odprta do 16. januarja 2011. Ţeleli bi, da bi ta, zadnji dan vaše jaslice še ostale na Sveti Gori zaradi velikega števila obiskovalcev.
Prosimo vas, da nam z izpolnjeno prijavnico sporočite, ali boste sodelovali na razstavi, in da nam jaslice dostavite najkasneje do nedelje, 12. decembra 2010. Kakor prejšnja leta bo tudi letos zbirno mesto za jaslice v Frančiškanskem samostanu na Brezjah in v Grobljah. Kdor ne bi mogel dostaviti jaslic osebno ali po pošti, naj nam sporoči.
Organizator razstave jaslic je Frančiškanski samostan Sveta Gora v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Solkan, Turističnim društvom Solkan in Krajevno skupnostjo Štmaver.
V upanju, da se boste odzvali povabilu k sodelovanju, se vam prisrčno zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

Mir in dobro!

p. Bogdan Knavs

Vabilo PDF Word

Prijavnica PDF Word

Zadnja sprememba ( sreda, 10. november 2010 )
 
Zahvalna nedelja
zahvalna nedelja

Spoštovani in dragi prijatelji Svete Gore!

Zahvalna nedelja je dan, ko želimo izreči iskreno zahvalo vsem, s katerimi delimo svoje življenjske trenutke, svoje veselje in žalost, svoje uspehe in načrtovanja. Najprej smo hvaležni Bogu, ki nas je v življenje poklical, potem pa seveda vsem Vam, s katerimi se srečujemo na različne načine.

Tisto, za kar bi se Vam radi najprej zahvalili, sta Vaše veliko zaupanje in velikodušnost, ki se kaže na različne načine, najprej v Vaši prisotnosti, potem pa tudi v mnogoterih darovih, ki nam jih namenjate, bodisi v obliki denarne podpore ali drugih materialnih darov, bodisi s sodelovanjem pri bogoslužju, s petjem, krašenjem, čiščenjem in z drugimi oblikami solidarnosti z našim pastoralnim delom. Še bolj pa smo Vam hvaležni za duhovno podporo, za vse Vaše molitve, dobra dela in mašne daritve, s katerimi naše delo izročate Bogu in Materi Mariji. V imenu vse samostanske skupnosti se Vam za vse to iskreno in iz srca zahvaljujem.

Tej zahvali se pridružuje tudi g. škof Metod Pirih.

Karkoli je na svetu dobrega, nosi pečat večnosti in pripada Bogu, zato smo prepričani, da bo Bog vse dobro, ki ga storite, stoterno nagradil in se Vam izkazal plačnik tam, kjer ga najbolj potrebujete.

Še enkrat iskren Bog lonaj!

Naj Vas vedno in povsod spremlja Božji blagoslov
Zadnja sprememba ( sobota, 06. november 2010 )
 
Spominska maša
vodice.gif
 
Spominska maša za padle vseh narodnosti v 1. sv. vojni
ob obletnici konca 1. sv. vojne.


Med mašo bo izveden

Requiem

Avgusta Ipavca


Sodelujejo:
Združeni zbori Posočja
Akademski pevski zbor Vinko Vodopivec Ljubljana
Alt solo: Anja Kavčič
Zborovodja: Matej Kavčič
Organistka: Renata Bauer
Dirigent: Marko Munih

Dijaki dramsko-gledališke smeri Umetniške gimnazije Nova Gorica
Člani kluba Mladih Tigrovcev
Društvo 1313
Folklorna skupina Bizijaki
Učenci osnovne šole Soča-Trenta
Režiser: Marjan Bevk

V nedeljo, 14.11. ob 16.00 v baziliki na Sveti Gori

Zadnja sprememba ( sreda, 27. oktober 2010 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Naprej > Konec >>

Rezultati 817 - 824 od 897