OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Molitvena ura za mir

OBHAJANJE DUHA ASSISIJA

molitvena ura za mir 2.jpg.jpg

 
Novinci so skupaj s samostansko družino na Sveti Gori, 27. oktobra 2010, pripravili molitveno uro za mir, kot spomin na ekumensko asiško srečanje in skupne molitve za mir predstavnikov velikih verstev in svetega očeta.
Frančiškovi bratje in sestre so dediči in nosilci Duha Assisija, saj je papež za kraj molitve izbral Assisi »zaradi posebnega pomena sv. Frančiška, ki ga toliki po svetu poznajo in spoštujejo kot simbol miru, sprave in bratstva« (Janez Pavel II. v Assisiju leta 1986).
Po večerni sveti maši so se vsi navzoči v Duhu Assisija povezali z brati in sestrami velike Frančiškove družine in prosili Gospoda, da bi nas vse naredil za orodje Njegovega miru.
Zadnja sprememba ( četrtek, 28. oktober 2010 )
Preberite več...
 
Srečanje provincialov
srecanje provincialov 6.jpg.jpg

25. in 26. oktobra 2010 smo na Sveti Gori gostili provinciale Južnoslovanske konference (iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije). Pogovarjali so se o aktualnih zadevah, našli pa so tudi čas za ogled bazilike, molitev in bratsko druženje.
Zadnja sprememba ( torek, 26. oktober 2010 )
Preberite več...
 
Ekskurzija novincev po dolini reke Soče
Dolina Soce 4.jpg.jpg

Frančiškanski novinci Janez, Boštjan in Dominik smo se skupaj z magistrom p. Zdravkom Jakopom v četrtek, 21. oktobra 2010, odpravili na ekskurzijo po dolini reke Soče.
Pot nas je najprej vodila v rojstni kraj pesnika in duhovnika Simona Gregorčiča v Vrsno pri Kobaridu, kjer smo obiskali njegovo rojstno hišo in si ogledali stalno razstavo o Simonu Gregorčiču in njegovih sodobnikih in sicer p. Stanislavu Škrabcu, Antonu Aškercu, Francu Ksaveru Mešku, Ivanu Trinku in drugih.
Obiskali smo tudi grob Simona Gregorčiča. Pokopan je blizu svojih očetov, kot si je sam želel, ob cerkvi Sv. Lovrenca, na njegov grob pa gleda visoki vrh Krna.
»Krasna si bistra hči planin.« Tako je to alpsko lepotico Sočo opeval goriški slavček, v svoji pesmi »Soči«. Prepričali smo se, da je res enkratna v svoji smaragdni obleki, ko smo se povzpeli do njenega izvira. Ob izviru Soče smo zmolili tudi  bogoslužno branje in dnevno molitveno uro. Duhovno okrepljeni smo pot nadaljevali proti Bovcu, kjer smo zaužili tudi nekaj telesne hrane.
Ekskurzijo smo zaključili z ogledom Tonovcovega gradu pri Kobaridu, ki sodi med najpomembnejše in najbolje ohranjene višinske poznoantične utrdbe
v vzhodnoalpskem območju. Na hribu potekajo sistematična arheološka raziskovanja in nekaj tega so na kobariški zgodovinski poti videle tudi naše oči. Z zanimanjem smo si na izpostavljenem skalnem platoju ogledali sklop treh cerkvenih zgradb iz 5. stoletja.
Obogateni z zgodovinskimi informacijami in lepotami neokrnjene narave doline Soče smo se v večernih urah vrnili v samostan na Sveti Gori.

Boštjan Horvat

Zadnja sprememba ( nedelja, 24. oktober 2010 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Naprej > Konec >>

Rezultati 769 - 776 od 840