OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Vabilo k sodelovanju na 6. razstavi velikonočnih pirhov
Razstava_pirhov_2010_21.jpg.jpg

Spoštovani!

Lepo vas vabimo k sodelovanju na 6. razstavi velikonočnih pirhov na Sveti Gori. Odprtje razstave bo na cvetno nedeljo, 17. aprila 2011, ob 15. uri. Razstava bo na ogled do vključno 2. maja 2011.

Dopis Word PDF

Prijavnica Word PDF

Zadnja sprememba ( nedelja, 20. februar 2011 )
 
7. nedelja med letom (20.2.2011)
slika_24_2011_1.jpg
 
»Slišali ste, da je bilo rečeno:
Ljubi svojega bližnjega
in sovraži svojega sovražnika.
Jaz pa vam pravim:
Ljubíte svoje sovražnike
in molíte za tiste,
ki vas preganjajo,
da boste postali sinovi
svojega Očeta, ki je v nebesih.
On namreč daje
svojemu soncu, da vzhaja
nad hudobnimi in dobrimi,
ter pošilja dež
pravičnim in krivičnim.

(Mt 5,46-45)
Jezus nam je razkril pot življenja, ko nam je razkril neizmerni ideal: Očetovo popolnost. Na nas je, da se podamo na pot, ki nam jo je pokazal in ki jo je kot človek prvi prehodil. Sprejeti njegovo povabilo pomeni, da smo ubogi, krotki, usmiljeni, zvesti, čisti v srcu, prinašalci miru itd.; skratka, da smo preprosto rečeno Božji otroci.
   

slika_24_2011_2.jpg
 
»Bratje in sestre, mar ne veste, da ste Božji tempelj in da Božji Duh prebiva v vas?« – nas v današnji Božji besedi nagovarja apostol Pavel. Ta misel nas resnično dela odgovorne kristjane, kar bi naj postal vsak izmed nas. Pa to resnično postajamo?

Mt 5,38-48

»LJUBITE!« – PO TEM SO PREPOZNAVNI KRISTJANI


Jezus v današnjem evangeliju sporoča, da naj bo naša odprtost popolna, naj padejo vse pregrade. V odlomku, ki smo mu prisluhnili to nedeljo v ospredje stopa ne samo to, da je mogoče preseči pravičnost pismoukov in farizejev, mogoče je tudi preseči pravičnost cestninarjev (to je: grešnikov) in celo pravičnost poganov. Sedaj učenec ve, kaj storiti, da bo luč sveta, še več, da bo celo Božji sin in bo težil po popolnosti svojega Očeta, ki je v nebesih in daje, da njegovo sonce vzhaja in da dežuje nad dobrimi in nad hudobnimi; sedaj učenec zares ve, kako živeti v uglašenosti z Očetovim srcem.
»Slišali ste, da je bilo rečeno: ljubi svojega bližnjega.« Razumljivo je, da Jezus ne bo nasprotoval temu, kar je bilo rečeno, ampak bo to samo poglobil in nam skušal razjasniti, da je bližnji vsak človek in da mora pasti razlikovanje med prijatelji in sovražniki; v vsakem bližnjem moram pozdraviti in ljubiti celotno človeštvo. Zato nima nobenega smisla reči: Sovraži svojega sovražnika, kar starim sicer ni bilo rečeno; to je bila zgolj navada, ki se je porodila v tragični zgodovini Izraela in tolikih narodov. Tako tudi ni bilo nikoli rečeno, da je bližnji samo sonarodnjak; tudi to je bila navada, posebno še v diaspori. Možnosti postave, ki jih Jezus hoče oživiti, so čisto nekaj drugega in gledajo veliko dlje.
Jezus torej želi razložiti, kako v globini živeti postavo kraljestva. Temelj vsega je ljubezen do bližnjega, ki v 3 Mojzesovi knjigi zveni kot odgovor na »Bodite sveti, kajti jaz, gospod, vaš Bog, sem svet«.  Jezus nam tako kaže življenje pravega kristjana: ljubezen do sovražnikov in celo molitev za preganjalce so edina pot, da bi stara postava dobila nazaj vso svojo veljavo in bila v vseh pomenih izpopolnjena v vsakdanjem ravnanju.
Po: M. Galizziju 
slika_24_2011_3.jpg
Hvala ti, Gospod, za dar ljubezni,
ki je nikoli ne bomo mogli dovolj razumeti;
daj nam milost, da se bomo znali vedno bolj zavedati tega zastonjskega daru,
ki se tako čudovito širi: več ljubezni dajemo, več je imamo.
Hvala ti za ta čudež življenja.


Zadnja sprememba ( sobota, 19. februar 2011 )
 
Ob kulturnem prazniku na gradu Dobrovo
kulturni_praznik_1.jpg

Magister p. Zdravko Jakop in novinci Janez, Boštjan ter Dominik so ob slovenskem kulturnem prazniku obiskali grad Dobrovo v Brdih. Grad, ki spada pod Goriški muzej in stalno zbirko grafik nam je predstavil kustos g. Herko Saksida.

Zadnja sprememba ( nedelja, 13. februar 2011 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Naprej > Konec >>

Rezultati 721 - 728 od 840