OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
15. navadna nedelja – A – (Mt 13,1-23) (13. 7. 2014)
Nekega dne je Kristusova beseda prišla do nas in smo jo sprejeli kot izvir življenja. Začela je hraniti naše življenje, njen smisel, pomen, lepoto. Ta hrana je za nas bistvena, kot je veter potreben, da na vodi poriva ladjo na jadra. Kristusova beseda daje notranjo moč, da bi njegov učenec dospel do pristanišča in bi v srca ljudi prinesel veselje. 
Tam, kjer je Kristusova beseda sprejeta in pade na dobra tla človekovega srca, ki je zanjo ustvarjeno, se zgodi notranja sprememba v posamezniku in v skupnosti, in vsi skupaj se krepimo v območju ljubezni in miru. Tako so naša srca obvarovana pred propadanjem in pokvarjenostjo.
 
15_navadna.jpg
Več časa posvetimo sprejemanju Sejalčeve Besede, bolj postajamo ljudje, ki nas Božje življenje v globinah preplavlja. Bolj ko dopustimo, da nas Bog po svoji Besedi nagovori, lažje bo Bog z nami zgradil svojo Cerkev.
V Jezusu Kristus je Bog »šel ven«, da bi z Besedo posejal zemljo, človeštvo. Seme je Božja Beseda, je Kristus sam. Izraža nam vso Božjo ljubezen do sveta. Bog seje neverjetno radodarno. Hoče priti do vseh ljudi, v vseh možnih »terenih« (razpoložljivostih src zanj), tudi do najbolj obupanih. 
V Jezusu nam Bog daje ne le navadne besede za zemljo, marveč predvsem Besede večnega življenja.
V vsakem našem srcu so štirje temeljni tereni: trdo srce (utečenosti, rutin, vsi tako delajo, zaprtost pred resnico in novostjo), ki zavrača Božjo Besedo in se zanjo ne zanima. Potem je v nas teren brez globine (porvršnost, izumetničenost, želja, da bi le uživali, kratkotrajna navdušenost, važno, da uživam, mi je lepo in to je vse, kratkotrajno veselje in navdušenje brez globokih korenin osebnega odnosa z Besedo). Tretji teren našega srca je zemlja s slabimi travami. Takšni smo takrat, ko v nas prevladujejo skrbi za življenje in zapeljivost zemeljskega bogastva (v vseh možnih izrazih in oblikah). To so zanke, ki nas oddaljujejo od Boga. In končno je v nas dobra (original govori o lepi) zemlja. Seme lahko v njej požene korenine in se razvija. To je človek (pozoren) – poslušalec, ki je odprt za Božjo Besedo in se z Njo hrani vsakodnevno in jo vse svoje življenje v skladu z darom in močjo, ki jo ima, uresničuje. Stoterni sadovi te lepe zemlje so: spreobračanje k Bogu, preobrazba celotnega in celega življenja. Ti lahko rečejo: »Gospod, njegova Beseda, je spremenila moje življenje«. V teh deluje z vso močjo Sveti Duh in kjer On deluje, tam so sadovi presenetljivi in izredno obilni. 
Preobraženi v Besedi, v dobri zemlji našega srca, smo poslani kot misijonarji, da gremo k vernim in nevernim, da bi na terenu njihovega srca Beseda rojevala sadove in jih preobražala. Verjameš to? Si pripravljen in razpoložen, da te Beseda preobrazi in da postaneš njen glasnik?
Zadnja sprememba ( sobota, 12. julij 2014 )
 
OBISK DVEH PREDSEDNIK NA SVETI GORI
pahor_napolitano.jpg
V ponedeljek, 07. Julija 2014, okrog 10.20 bosta prišla na Sveto Goro predsednik Italije, g. Giorgio Napolitano, in predsednik Slovenije, g. Borut Pahor, - kot nosilca miru in sloge.  
Ob tej priložnosti bo pred baziliko postavljena klop s spominskim obeležjem MIR. 
Oba predsednika bosta po sprejemu v kratkem nagovoru spodbudila navzoče in po medijih državljane obeh republik.
Urad predsednika Slovenije vabi tiste, ki morejo, da se tega zgodovinsko pomembnega in spominskega srečanja državnikov udeležijo. 

Mir in dobro!

Zadnja sprememba ( nedelja, 06. julij 2014 )
 
Prodajna razstava UMETNIKI ZA KARITAS
Odprtje: NED, 06. 7. 2014, ob 17. uri: g. škof Jurij Bizjak.

RAZSTAVA bo ODPRTA do NEDELJE, 17. 8. 2014 vsak dan med 15. in  18. uro, ob NEDELJAH od 9. - 18. ure.
 
umetniki_za_karitas.jpg
 
Denar od nakupa slik bo šel v celoti za pomoč BREZPOSELNIM V SLOVENIJI.
Hvala za Vaš obisk in za Vaš morebitni nakup umetnin.
Mir in dobro!

Karitas Koper in 
Frančiškanski samostan Sveta Gora
Zadnja sprememba ( nedelja, 06. julij 2014 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 80 od 644