OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Božično voščilo
Dragi romarji, prijatelji, dobrotniki, obiskovalci Svete Gore, Gospod naj vam da svoj mir!            
Sveta Gora, 19. 12. 2013


 
bazilika_zunaj.jpgV veselju obhajamo božično skrivnost in Frančiškovi bratje v Marijinem svetišču na Sveti Gori ga v duhovni povezanosti in hvaležnosti obhajamo z vami.
Purska.jpgo sveti ženi, Devici Mariji, je Božji Sin prišel na svet. Sveta Marija je « vodotok milosti », « kanal », po katerem Oče blagoslavlja človeštvo in nas usmiljeno ljubi.

 
Sveta Devica Marija je v veri in molitvi sprejela Božjega Sina in tako vstopila v skrivnost odrešenja.
Devica Marija nas uči, kako naj danes srečamo Besedo, ki postaja človek, ne več v majhnem otroku, marveč v zrenju skrivnosti Njegove navzočnosti v sv. maši in v poslušanju  in premišljevanju Besede Svetega pisma, v sprejemanju in služenju majhnim, bližnjim.

Hvaležni smo vam za vse, kar nam pomenite in dajete. Pri Mariji na Sveti Gori vedno znova v molitvi rožnega venca in pri sv. maši kličemo nad vas in vaše delo milost, blagoslov in s sv. Frančiškom mir in dobro.

Veselo in blagoslovljeno obhajanje božične skrivnosti! Mirno življenje in popolno zaupanje v Očeta in Božjo previdnost, ki bo vodila tudi leto 2014!
To vam želimo hvaležni Frančiškovi bratje
na Sveti Gori

Zadnja sprememba ( četrtek, 19. december 2013 )
 
Božična spoved
jaslice_v_cerkvi_2010_8.jpg

V pripravi na božič lahko opravite božično sv. spoved na Sveti Gori, in sicer:


- v petek, 20. 12. 2013, in v soboto, 21. 12. 2013, od 15:00 do 18:00;
- v nedeljo, 22. 12. 2013, od 8:00 do 12:15 in od 15:00 do 17:00;
- v ponedeljek, 23. 12., od 15:00 do 18:00;
- v torek, 24. 12., od 10:00 do 12:00 in od 15:00 do 18:00.

Zunaj teh ur pa lahko vedno pozvonite in prosite za spovednika.
Naj nam sv. spoved pomaga, da bomo Gospodovo rojstvo vsi obhajali s čistimi srci in spravljeni z Bogom.
Mir in dobro! Frančiškovi bratje.

Zadnja sprememba ( torek, 17. december 2013 )
 
3.adventna nedelja

3. ADVETNA NEDELJA: ALI SI TI TISTI, KI MORA PRITI? – 15. 12. 2013

(Iz 35,1-6a.10); Jak 5,7-10; Mt 11,2-11)

 
3.adventna.jpgDobro se spominjam žene, zdravnice srednjih let. Nisem vedel, da je njeno pismo zadnje, čeprav se je iz vsebine vedelo, da se dobro zaveda, kako resna je njena bolezen. V njem piše, da se je osredotočila na bistveno – na svojega moža, na otroke in na najbližje. Naredila je nekakšen »obračun« svojega življenja. Zunanjost ni bila več pomembna. Ko se človek znajde v stiski, ko je postavljen »pred zid«, si mora odgovoriti, kaj je bistveno v njegovem življenju.
Podobno stisko doživlja Janez Krstnik v današnjem evangeliju. Okrog sebe nima učencev in ljudje se več ne zatekajo k njemu, ampak je zaprt v ječi. Ve, da ne more pričakovati nič dobrega. Krstnik je oznanjal Odrešenika, mu pripravljal pot, sedaj pa ga v ječi mučijo bistvena vprašanja. Zato si postavlja temeljno vprašanje: je ta »ki mora priti« (Mt 11,3), pravi?
Podobne trenutke krize poznamo tudi iz življenja svetnikov, ko so doživljali skušnjave o smislu življenja ali svoje v raznih življenjskih preizkušnjah, se pravi o bistvenih stvareh človeškega življenja. Svetnike in nas je mučila skušnjava, da naše delo nima pravega pomena, pogosto se nam je zdelo, da se nam Bog ne odziva. Spoznali smo temno noč Božje odsotnosti in puščavo njegovega molka. Vendar velja, da bo moral vsakdo, kdor se odpravi na pot za Gospodom, vedno pričakovati kakšno presenečenje. Bog ne bo tak, kakršnega mi pričakujemo, zato Boga srečamo samo v ponižni veri, in se mu prepustimo, da se nam bliža po poteh, ki si jih ne moremo niti zamišljati.

 
3.adventna_2.jpgJanez Krstnik je največji »med rojenimi od žena« (11), pravi sam Jezus. Zakaj? Tudi zato, ker postavlja vprašanje: »Ali si ti tisti, ki mora priti, ali naj čakamo drugega« (3). Ne želi si ustvariti svoje podobe Boga in ne želi si izoblikovati svojega malika, ampak ostaja odprt. Poslušen je Drugemu. Prav njegova izkušnja nam pove, da Boga ni mogoče opisati ali »ujeti« v naš miselni koncept, ampak se vedno »izmuzne« našim opisom. Bog je večji od našega koncepta in neskončno presega našo misel.
Janez v ječi doživi preizkušnjo vere, ki ga prečisti ter ga še bolj približa bistvu Boga. To bistvo nam razodenejo besede, ki jih Jezus želi  sporočiti Krstniku: »slepi spregledujejo, hromi hodijo, gobavi so očiščeni, gluhi slišijo …ubogim se oznanja evangelij« (5). Jezus z dejanji Janezu pokaže svojo pravo podobo – je Bog, ki je izredno blizu človeku, zlasti kakorkoli odrinjenemu.

PRIDI,  GOSPOD JEZUS
Gospod Jezus, pridi v našo slabotnost. Pridi v naše strahove. Pridi v našo tesnobnost.
Pridi v naše napake. Pridi v naše poraze. Pridi v naše razprtije
Pridi v našo žalost. Pridi v naš osamljenost. Pridi v našo temo in obup.
Pridi v naše dvome, bolezen in umiranje.

Pridi v naše veselje in upanje.
Pridi, Gospod Jezus.

Zadnja sprememba ( sobota, 14. december 2013 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 80 od 599