OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Duhovni zaključek leta na Sv. Gori
Končujemo civilno leto in kristjani se ob tem spominjamo našega minevanja (konca) in neustavljivosti časa. Konec leta pa je v resnici le začetek novega, katerega se naj veselimo in ne bojimo.
Novorojeni prihaja v naše krize, v naše »štale«, v naše neurejenosti, nerednosti,  zasvojenosti, nemoči, krhkosti, trpljenja, razdore, razprtije, strahove, v smrt samo, da prinese sebe, življenje in odrešenje. Samo sebe mu je potrebno odpreti in se hraniti z Njegovo navzočnostjo (v besedi in evharistiji) in lučjo. V življenju iz luči vere, iz upanja, ki »ne osramoti« (prim. Rim 5,5), v dejavni ljubezni, ki v »nebesa vaga« - stopamo mirno v leto 2014. Na čem temelji moje življenje? Komu služim? Koga pričakujem?
V tišini molitve in premišljevanja bomo prisluhnili Gospodu, njegovi besedi, njegovi navzočnosti v sv. evharistiji, pri sv. spovedi, njegovemu Duhu, ki govori Cerkvam.
- Vse to na duhovnih vajah v Domu Tau na Sv. Gori od petka, 27. 12. 2013, ob 18:00 do nedelje, 29. 12., ob 13:00 (V petek je mogoče začeti že s sv. mašo ob 17:00 in potem molitvijo rožnega venca in večernic).
- Duhovne vaje vodi: p. Pepi Lebreht, ofm, gvardijan na Sv. Gori.
- Duhovne vaje so namenjene odraslim pred prehodom v novo leto. Spimo v Domu Tau. Kdor živi v bližini Sv. Gore, se lahko vozi tudi domov.

tau.jpg
DOM TAU lahko sprejme: 
-    soba "brat ogenj": 9 oseb
-     voditeljeva soba: 1 do 2 osebi ali zakonski par z otrokom
-     Leonova soba: 1 osebo ali mlajši zakonski par (širša postelja)
-     soba "brat sonce": 7 oseb+ 2 kavča
-     soba "brat veter": 7 oseb + 2 kavča
-     soba "sestra luna": 7 oseb
-     soba "sestra zvezda": 8 oseb
-     soba pri kapeli: 2 osebi
      Skupaj torej: 42 do 47 oseb
- Prijave najkasneje do 20. XII. 2013, na telefon: 05/33 00 936, ali GSM: 041 862 469 (g. Uroš Vidic), ali e-pošta:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript . S prijavami pohitite, ker je število udeležencev omejeno.
- Cena za stroške bivanja in prehrane: 30,00 €, podporna: 40,00 €.

p. Pepi Lebreht, gvardijan na Sv. Gori
Zadnja sprememba ( sobota, 30. november 2013 )
 
1. adventna nedelja – KARITAS: PRIČAKUJMO BOGA Z DOBRIMI DELI

1. adventna nedelja – KARITAS: PRIČAKUJMO BOGA Z DOBRIMI DELI

(Iz 2,1–5; Rim 13,11–14 ; Mt 24,37–44) – 1. 12. 2013


V nekem samostanu stvari nišo šle, kot bi bilo treba. V bratih ni bilo navdušenja in svojih dolžnosti niso opravljali vestno, molili pa površno. Mladi se niso več odločali za redovno življenje. Nedaleč od samostana je živel puščavnik. Živel je sam, veliko je molil in ljudje so govorili o njem, da je pravi svetnik. Predstojnik samostana se je zato odpravil k njemu, da bi se z njim pogovoril. Potem ko mu je opat razložil težave v samostanu, mu je sveti mož svetoval: »Reci bratom v samostanu, da med vami živi Mesija, Odrešenik!«
 
klic_dobrote.jpgOpat ni mogel verjeti povedanemu, a komaj se je vrnil v samostan, je sklical brate in jim povedal novico. Tudi bratom je vzelo sapo. Od tega dne se je življenje v samostanu spremenilo. Vsakdo je bil z drugim prijazen in je premagoval svojo hudobijo ter želel biti ljubezniv do drugega, misleč, da je morda njegov sobrat v samostanu odrešenik. Kmalu je glas o krepostnem življenju bratov šel naokoli in ljudje so začeli prihajati k njim. Številni so se odločili za življenje v samostanu. Življenje se je vrnilo v samostan in veselje je zavladalo med brati. (Zgodbe za srečo v družini, 83)
 »Zato bodite tudi vi pripravljeni, kajti ob uri, ko ne pričakujete, bo prišel Sin človekov« (Mt 23–44) nas opominja Jezus v evangeliju in tako poudari, naj bomo pripravljeni, kajti ko ne pričakujemo, ko najmanj mislimo, bo prišel Sin človekov in nas obiskal.
Tudi nam se Bog približuje v vsakdanjih dogodkih, v vsakdanjem delu in rednih obveznostih, v enoličnih opravilih in dnevnih dolžnostih, v redni molitvi in v ljubezni do bližnjih. Pavel govori, da je pomembno, da vero živimo sredi vsakdanjega življenja: »Živimo pošteno, ne v požrešnosti in popivanju, ne v prepirljivosti in v nevoščljivosti. Pač pa si oblecite Gospoda Jezusa Kristusa« (Rim 13,13–14). Bratje v samostanu si niso mogli predstavljati, da bi bil med njimi Odrešenik. Puščavnik pa jih je opozoril, da se nam v človeku, ki je božja podoba, bliža Bog, in da so vse ure ter dnevi lepi, ker so vsi od Gospoda. Sveti mož je bratom hotel povedati, da Bog prihaja k nam nevsiljivo in tiho, brez hrupa. Bratje so osupnili, ko so zvedeli, da Bog prihaja k njim v bližnjem in sredi vsakdanjih opravil.
V glavni mašni prošnji prosimo, da bi »prihajajočemu Kristusu šli naproti z dobrimi deli«. Danes sklepamo teden Karitas. Izrazimo svojo vero v Kristusa tako, da Mu bomo šli tudi mi naproti z dobrimi deli in v svojih bližnjih prepoznali prihajajočega Odrešenika!
Iskati pot do Jezusa – pomeni najti bližnjega.
Biti dober vsem ljudem – pomeni priti v Betlehem.
Zadnja sprememba ( sobota, 30. november 2013 )
 
12. razstava jaslic

razstava_jaslic_1jpg.jpg

razstava_jaslic_2.jpg

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 25. november 2013 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 65 - 72 od 586