OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
1. POSTNA NEDELJA (Mr 1, 12-15)

1. POSTNA NEDELJA (Mr 1, 12-15)


V sredo je bila pepelnica in s tem začetek postnega časa. Med sv. mašo je bil obred pepeljenja s katerim Cerkev spominja svoje vernike na usodo smrti kot na poslednjo in najbolj gotovo resničnost slehernega življenja.

Pepel, s katerim smo bili zaznamovani na čelo, je znamenje neizbežne minljivosti zemeljskega bivanja; pa ne samo to – še bolj je znamenje ranljivosti in krhkosti sedanjega življenja.
     
Mnogokrat se ljudje v svojem bivanju počutimo tako trdno zasidrane, močne in neogrožene. Taka občutja nas obdajajo s ponosom nad samim seboj, z ošabnostjo in oholostjo.
     
1_postna.jpg
A vendar, kako malo je potrebno, pa se ves ta napuh sesuje v prah in pepel. Vsak hip se nam lahko pripeti kaka nezgoda, nas doleti bolezen in ostanemo priklenjeni na invalidski voziček ali bolniško posteljo.
     
In človek, ki je bil nekoč nekdo in nekaj, ostane kot mnogi drugi, trpeče bitje, odvisno v svojih najbolj osnovnih potrebah od pomoči, žrtve in dobrote bližnjih.
     
Obred pepeljenja nam sporoča prav to: Življenje nima nihče iz svoje lastne moči in ničesar ni, kar bi si mogli dati sami in bi se lahko s tem ponašali. Življenjske sile je v nas le toliko, kolikor in kadar nam jo naklanja Oče, ki je v nebesih. Vse, kar smo in kar imamo, je njegov dar. Zato je edini pravilni odnos do življenja HVALEŽNOST Stvarniku za vse.
     
Vsak pa, ki se ponaša ali napihuje v tem, kar je, je kakor nespameten človek, ki si je hišo postavil na pesek…
 
 "Čas se je dopolnil in Božje kraljestvo se je približalo. Spreobrnite se in vérujte evangeliju!" je klic in obljuba, ki nas danes spremlja in vodi v naslednje tedne.

Spreobrniti se pomeni, da se v naslednjih dneh malce umaknemo vase in v tišino in da damo prostor tistim mislim in občutkom, ki se pojavijo v tišini v naši notranjosti. Vse, kar se pojavi, ni zgolj prijetno – lahko se pojavi nemir, dolgčas, agresija in veliko skušnjav. 

Spreobrniti se, pomeni tudi, da vztrajamo in vzdržimo vse tisto, kar se nas notranje dotakne, da smo podobni Jezusu in da obvladamo demone iz puščave. 

Če nam uspe, bomo po vsej verjetnosti obdarjeni z izkušnjo, da Božje kraljestvo vedno bolj prodira v naše življenje in da lahko naša puščava tudi vzcveti.
Zadnja sprememba ( sobota, 21. februar 2015 )
 
POST – VSTOP V ZASTONJSKO LJUBEZEN

POST – VSTOP V ZASTONJSKO LJUBEZEN 

(20. II. 2015: NG – Kostanjevica-Kapela)
 
Obred pepelnične srede je močno zgovoren in težko pričakovan, saj pomeni začetek 40-dnevnega milostnega časa posta. Prenovimo se po treh stebrih postnega časa: molitvi, postenju in delitvi iz ljubezni (miloščina). To je post, čas duhovne prenove, ki nas pripravlja na Kristusovo in našo veliko noč, zmago življenja v polnosti, za življenje v polnosti. Življenje pa je polno, ko zastonjsko ljubimo. Najprej se navdihujmo ob nekaterih mislih zaslužnega papeža Benedikta XVI.
Zadnja sprememba ( sobota, 21. februar 2015 )
Preberite več...
 
Vabilo Razstava pirhov
Razstava_pirhov_2010_40.jpg.jpg 
Spoštovani!
 
Lepo Vas vabimo k sodelovanju na 10. razstavi velikonočnih pirhov na Sveti Gori. Odprtje razstave bo na cvetno soboto, 28. marca 2015, ob 15. uri. Pirhi bodo na ogled do vključno 12. aprila 2015.
Prosimo Vas, da nam izpolnjeno prijavnico pošljete najkasneje do 18. marca 2015 na: Frančiškanski samostan Sveta Gora, Sveta Gora 2, 5250 Solkan (za pirhe) in da velikonočne pirhe dostavite 21. ali 22. marca 2015.
 
Več informacij v spodnjem vabilu.
 
pdf.jpg
doc.jpg
Vabilo Prijavnica
Zadnja sprememba ( četrtek, 19. februar 2015 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 49 - 56 od 670