OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
19. nedelja med letom (7.8.2011)
slika_15_copy_copy.jpg
 
    
On mu je dejal: »Pridi!«
In Peter je stopil iz čolna,
hodil po vodi in šel k Jezusu.
Ko pa je videl,
da je veter močan, se je zbal.
Začel se je potapljati in
je zavpil: »Gospod, reši me!«
Jezus je takoj iztegnil roko,
ga prijel in mu dejal:
»Malovernež,
zakaj si podvomil?«
In ko sta stopila v čoln,
je veter ponehal.
Oni pa, ki so bili v čolnu,
so se mu poklonili do tal
in rekli: »Resnično si Božji Sin.«

(Mt 14,29–33)

 
 

slika_17_copy_copy.jpg    

Je moč, ki nosi naše življenje, skupaj z našimi lastnimi močmi.
Nosi nas, tudi če ne moremo
narediti ničesar več.
Pogosto, a ne vedno,
lahko občutimo to moč.
Deluje skrivnostno in ob koncu vendarle premaga vse.
Je moč Božje ljubezni.
Zagotavlja nam:
Ne boj se, lahko zaupaš!


Phil Bosmans

 

   

Mt 14,22–33

»KO STA STOPILA V ČOLN, JE VETER PONEHAL«


Odziv učencev na Jezusovo hojo po vodi, ki jo prikazuje evangelijski odlomek 19. navadne nedelje, je presenetljiv. Niso prestrašeni zaradi viharja; visoki valovi in močan veter jih ne vznemirjajo – kot dobri ribiči so strokovnjak za morje. Komaj pa vidijo Jezusa, mislijo, da je njegova prikazen. Imajo ga za nekoga, ki prihaja iz sveta mrtvih, ne iz stika z Bogom. Groza je tolikšna, da od strahu kričijo. In glej: ta, ki hodi po morju, ki se da prepoznati z istimi besedami, kot jih je Bog izgovoril na Horebu: Jaz sem (2 Mz 3,14), vendar jim spregovori s prizanesljivostjo; skuša jim vliti pogum, jim povedati, da se jim ni treba bati, ampak naj zaupajo. Jezusova beseda jih pomiri. Od njih bi pričakovali prošnjo, naj jim pomaga proti valovom in močnemu vetru; vendar ne! Zanje je normalno, da je jezero včasih takšno. Ne gre za nevaren vihar. Dovolj je njihov trud, da premagajo morje.
Bolj presenetljivo je, kar se zgodi med Jezusom in Petrom, ki je sedaj že prepričan, da gre prav za Jezusa. Videti je kot otrok, ki prosi mamo, naj ga nauči hoditi, hoditi proti njej, proti srečanju. Otrok, ki se uči hoditi, vedno stopa proti nekomu. In takšen je Peter. Vendar takoj spozna, da mu ne bo uspelo. Ne gleda proti Jezusu; pozoren je na veter in prevzame ga strah. Kakor otrok se opoteče in celo potopi. Toda glej, na njegovo prošnjo »Gospod, reši me!«, Jezus stegne roko, ga primer in mu reče: »Malovernež, zakaj si podvomil?«
To so prvine, ki nam dajo zaslutiti življenje skupnosti: v razburkanem svetu se moramo naučiti, da bomo kot otroci hodili skozi zgodovino proti srečanju s svojim Gospodom, ki je vedno tisti, ki prihaja. Prihaja, da bi bil z nami v čolnu. In ko je s Petrom stopil v čoln, je veter ponehal.
Enak razplet ponuja tudi nam. Stopimo v čoln življenja skupaj z njim.


Po: M. Galizziju

                                                                                                                        
slika_16_copy_copy.jpg


Ko se na zemlji pojavi dogodek, ki presega zemeljske zakonitosti in vnaša nadnaravno v naravno, nastopi strah pred nadnaravnim. Vendar Bog na ta človekov strah redno reagira z opogumljanjem: »Ne bojte se!« Poslušati te Božje besede pomeni popolno zaupati v Boga. Zaupati tudi, kadar ne čutiš trdnih tal pod nogami.


Po: R. Koncilji

Zadnja sprememba ( sobota, 06. avgust 2011 )
 
Zahvala Cestnemu podjetju Nova Gorica
ciscenje_cestno_podjetje1.jpg

Pred slovesnim in zapovedanim praznikom Marijinega vnebovzetja, so tudi delavci Cestnega podjetja Nova Gorica dali svoj prispevek: v sredo in v četrtek so pokosili, počistili  in posekali vse kar je bilo potrebno, da bo cesta lepa in parkirišče lažje dostopno.

Iskrena hvala vodstvu in delavcem.
Zadnja sprememba ( petek, 05. avgust 2011 )
Preberite več...
 
Slovesnost ob obletnici kronanja milostne podobe
kronanca_2011_1_copy.jpg

P.  Vid je govoril o Mariji Materi in Kraljici. Znamenje njene kraljevskosti je krona iz dvanajstih zvezd, kakor je zapisano v Razodetju. Dvanajst zvezd označuje dvanajst Izraelovih rodov, ki sestavljajo izvoljeno ljudstvo, katerega je Gospod izvolil in poklical, da pripravi prihod Božjega Sina in Odrešenika na svet. Dvanajst zvezd pomeni tudi dvanajst apostolov, ki so temelj, na katerega je Kristus postavil svojo Cerkev. Dvanajst pa pomeni tudi neko novo resničnost, tiste, ki se posvetijo Marijinemu brezmadežnemu Srcu in sestavljajo njeno zmagovito četo. Predstavljajo tiste, ki se prepustijo Marijinemu vodstvu v bitki proti ognjenordečemu zmaju. Marija nas kliče, da bi sestavljali dragoceni del njene krone in postali bleščeče zvezde, ki izžarevajo luč , milost, svetost in slavo nebeške Matere.
Zadnja sprememba ( četrtek, 04. avgust 2011 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naprej > Konec >>

Rezultati 433 - 440 od 645