OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Biserna maša p. Pavla Krajnika
biserna_masa_krajnik_1.jpg
biserna_masa_krajnik_2.jpg

Frančiškan p. Pavle Krajnik je na slovesni praznik svetih apostolov Petra in Pavla, 29. junija 2011, v svetogorski baziliki obhajal biserni jubilej mašništva. Slovesnosti se je udeležil tudi provincial frančiškanov na Slovenskem p. Stane Zore in zbrane nagovoril v homiliji. Prepeval je svetogorski mešani pevski zbor.

P. Pavel se je ob praznovanju zahvalil Bogu in svetogorski Materi Božji za vse prejete milosti, predvsem pa da ga je Marija varovali na poti življenja, ki marsikdaj ni bilo lahko. Vsem zbranim se je zahvalil za molitve in darove ter jih vzpodbudil k dejavnemu krščanskemu življenju, kjer naj bo prisotna predvsem ljubezen, kajti kot pravi sv. Avguštin, je bistvo vsega vsebovano v svetopisemskem stavku iz Prvega Janezovega pisma »Bog je ljubezen«.
Zadnja sprememba ( četrtek, 28. julij 2011 )
 
NK Mura obiskala Sveto Goro
mura_sveta_gora240711_11.jpg

Nogometaši Mure so pred včerajšnjo tekmo v Novi Gorici opravili prijetno dolžnost. Na povabilo patra Bogdana Knavsa so obiskali Baziliko na Sveti Gori nad Novo Gorico. Povabila smo bili izjemno veseli in smo se na njega tudi z veseljem odzvali, pater Knavs pa je ekipo Mure povabil še na kosilo.

Predsednik Topič: Vabilo s strani patra Knavsa je prišlo med tednom. Pogovarjala sva se o našem klubu in o vsem kar se v zadnjem času dogaja okoli njega. Pater Knavs nas je nato povabil na Sveto Goro ter kasneje na kosilo. Ob tej priložnosti bi se mu rad zahvalil, saj je bila to za nas prijetna izkušnja, gostoljubja pa smo bili izredno veseli. Ob tej priložnosti sem ga povabil tudi na naslednjo tekmo v Mursko Soboto in verjamem, da se bo vabilu odzval.

Podobnega mnenja je bil tudi trener Robert Pevnik: Druženje in kosilo na Sveti Gori je bilo prisrčno, pater Knavs pa nam je razkazal še Baziliko in tisti igralci, ki so želeli so si jo tudi ogledali. Za nas je bil to prijeten počitek pred tekmo in ob tej priložnosti bi se patru zahvalil za gostoljubnost, obisk pa je pozitivno vplival na ekipo.

Zadnja sprememba ( nedelja, 24. julij 2011 )
 
17. nedelja med letom (24.7.2011)
slika_10_copy_copy.jpg
 
    
»Nebeško kraljestvo
je podobno zakladu,
skritemu na njivi,
ki ga je nekdo našel in spet skril.
Od veselja nad njim je šel
in prodal vse, kar je imel,
in kupil tisto njivo.
Nebeško kraljestvo
je tudi podobno trgovcu,
ki išče lepe bisere.
Ko najde en dragocen biser,
gre in proda vse, kar ima,
in ga kupi.«

(Mt 13,44–46)

 
     
slika_12_copy_copy.jpg 

Danes praznujemo 17. navadno nedeljo, ki je hkrati Krištofova nedelja, ko se v svojih molitvah še posebej spominjamo svojih voženj in se zahvaljujemo za vse varno prevožene kilometre.
Ponuja nam priložnost, da prosimo Jezusa za dar zmernosti in razumnosti ter za Božje varstvo na cestah. Naj nas varno vodi do želenega cilja in nam nakloni potrpežljivost do vseh, ki jih bomo med vožnjo srečali.

 

Naj Bog nas varuje povsod,
koder vodi nas
življenjska pot.


Sveti Krištof – prosi za nas!

 

Mt 13,44–46

DRAGOCEN BISER


V evangelijski priliki o dragocenem biseru ne manjka razlik. Te imajo svojo vrednost. Kažejo na različno ravnaje dveh, o katerih je govora. Dobro si ju oglejmo: našla sta nekaj tako dragocenega, da sta popolnoma spremenila svoje življenje.
Prvi je dninar, nekdo, ki dnevno dela na njivi, ki ni njegova. Lahko si predstavljamo, da je tisti dan, ko je oral ali okopaval ali pospravljal gospodarjevo njivo, slučajno naletel na zaklad, o katerem ni nikdar sanjal; osuplost, začudenje in potem veselje so bili neizmerni; odločil se je: ta zaklad bo njegov.
Drugi je trgovec, bolje émporos, kakor pravi grško besedilo, to je nekdo, ki poseduje emporij, veliko skladišče s prodajnimi mesti, ki so bila raztresena tu in tam; nekdo, ki trguje z biseri, nekdo, ki se nanje spozna in išče vedno nove. To zahteva njegov poklic. Nekega dne pa se je znašel pred dragocenim biserom. Kot dober poznavalec je takoj razumel, da ima vrtoglavo vrednost. Trgovec ga je videl, vendar se je delal neumnega. Gorje, če bi v trgovini pokazal svojo vznemirjenost. Kdor trguje, se mora obnašati, kot da bi ga kupčija sploh ne zanimala, v sebi pa se je že odločil in naredil načrt: »Ta biser mora biti moj.«
Tako sta ubogi dninar in bogati trgovec tistega dne postavila na kocko svoje življenje. V očeh drugih sta naredila čudne stvari: znebila sta se vsega svojega imetja, da bi dobila tisti zaklad, tisti biser. Vrhunec obeh prilik je prav v tem: »Najde, gre, proda vse, kupi.« Sporočilo je jasno: Božje kraljestvo je tako velika dobrina, da tisti, ki naleti na oznanilo kraljestva, ki se je približalo, ki razume njegovo neprecenljivo vrednost, čuti, da mora narediti kakršnokoli žrtev, samo da bi ga posedoval. V obliki prilik Jezus ponavlja »spreobrnite se«, »poboljšajte se«.

 


Po: M. Galizziju

                                                                                                                        
slika_11_copy_copy.jpg


Krištofova nedelja nas vabi
k dobrodelnosti – akcija MIVA

Da lahko misijonarji opravljajo svoje človekoljubno poslanstvo, potrebujejo prevozna sredstva. Njihovo delo je večinoma v krajih, ki so zelo oddaljeni od središč. Dobro vozilo jim omogoča, da lahko prevažajo v te kraje hrano, gradbeni material, učitelje, katehiste in otroke, predvsem pa bolnike in tako rešujejo življenja. Krištofova nedelja je zato obilen Božji blagoslov za vse voznike, saj jim poleg blagoslova Bog podarja tudi zavest, da morajo odgovorno in pametno voziti. Je pa še poseben blagoslov, ki ga Bog preko darov, zbranih ob tej nedelji za akcijo MIVA, poklanja našim misijonarjem in jim omogoča varna in rešilna pota, posebej po brezpotjih Afrike, Azije in Južne Amerike.
Krištofova nedelja nas tako povezuje z Božjo dobroto in Božjim varstvom. Naša dobrota pa objema misijonarje in ljudi v misijonskih deželah. Po svojih močeh se odzovimo akciji: »Stotin za vsak srečno prevožen kilometer.«


Po: www.missio.si

Zadnja sprememba ( sobota, 23. julij 2011 )
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naprej > Konec >>

Rezultati 433 - 440 od 640