OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Razstava jaslic
razstava_jaslic_2011_-_plakat_2.jpg
Zadnja sprememba ( torek, 06. december 2011 )
 
3. adventna nedelja (11.12.2011)
slika_16_copy.jpg
 
Vprašali so ga in mu rekli:
»Kaj torej krščuješ,
če nisi ne Mesija,
ne Elija, ne prerok?«
Janez jim je odgovoril:
»Jaz krščujem v vodi,
med vami pa stoji on,
ki ga ne poznate,
tisti, ki pride za menoj,
in jaz nisem vreden,
da bi mu odvezal
jermen na sandalih.«

(Jn 1,25–27)
 
»Sredi med vami stoji,
a ga vi ne poznate!«

Bog prihaja. Bog prihaja vedno. Kakor Adam tudi mi ne slišimo njegovih korakov. Zakaj jih Adam ni slišal? Zakaj jih ne slišimo mi?
Bog prihaja vedno, ker je Življenje. Življenje ima prodorno moč ustvarjanja. Bog prihaja, ker je Luč. Luč ne more ostati skrita. Bog prihaja, ker je Ljubezen. Ljubezen se mora razdajati!
Bogoslužno leto B
slika_18_copy.jpg

Kristus nas skupaj z Janezom Krstnikom in vsemi svetniki ljubeče vabi in opogumlja ter nam tudi daje pomoč. Na nas je, da mu sledimo in da na tej hoji za njim iz dneva v dan vztrajamo.

 

 

 

Jn 1,6–8. 19–28

ZRAVNAJTE GOSPODOVO POT


Advent je. Božič je blizu. Gospod prihaja k nam in prinaša mir in veselje. A pot do nas mu moramo pripraviti sami. Vest v naši notranjosti je dovolj jasen klicar, kaj nam je storiti, katero pregreho in napako odpraviti, katero dolžnost izpolniti in s katerim dobrim delom skrajšati prihajajočemu Bogu pot v naše srce.
»Med vami pa stoji on, ki ga ne poznate, tisti, ki pride za menoj, in jaz nisem vreden, da bi mu odvezal jermen na sandalih« (prim. Jn 1,26–27). Tako nam govori Janez Krstnik v današnjem evangeliju. Kljub tem skromnim besedam o sebi pa je sam Kristus o Janezu izrazil, da ni bilo večjega, ki bi bil rojen iz žene. Pogumno in dosledno je namreč razglašal pokoro, z besedo in zgledom. In ko je dopolnil svojo nalogo, se ni pomišljal dati življenja za potrditev svojega poslanstva.
Ko je prišel čas, se je tiho umaknil in pustil, da je pred vsemi zasijala luč Kristusa, ki mu je on le pripravljal pot.
»Nisem vreden,« je sam o sebi izjavljal Janez Krstnik. Taka mora biti tudi naša beseda, pa naj bi se nam še tako zdelo, da je naša vloga pomembna, celo nenadomestljiva, in da jo igramo kar najbolj popolno.
»Gospod, nisem vreden,« to je izraz stvarnega poznavanja samega sebe in dejanskih odnosov do Boga in do bližnjega.
Ponižnost je temeljna krščanska krepost in brez nje je vsa duhovna zgradba naše popolnosti le žalostna samoprevara, ki se mora prej ali slej zrušiti v prah in pepel.
Dokler se ne dokopljemo do zadostne stopnje prave ponižnosti, je Bogu pot do nas zaprta.
Gospod, pridi. Vsak dan znova pridi k nam in k našim bratom in sestram. Pridi v ta adventni predbožični čas. Pridi in ostani!

 


Po: S. Janežiču

 
slika_17_copy.jpg
 
Tretja adventna nedelja je.
Vsi vemo, da je advent čas pričakovanja Božjega učlovečenja, Jezusovega rojstva.
V teh dneh se že veselimo božičnih praznikov, hkrati pa delamo zunanjo in notranjo inventuro. Plačujemo še zadnje račune za to leto, poravnamo še kakšen dolg, postorimo, česar še doslej nismo utegnili …
V tem vrvežu in pričakovanju pa nam današnja Božja beseda daje posebno vzpodbudo: »Zravnajte Gospodo pot«!
Tukaj je bistvo. Ne v zunanjem blišču, doseganju ciljev, ki so naravnani name. V ospredju je on, ki prihaja. Zanj se trudimo. Le tako bomo dosegli resnični cilj in tudi lastno srečo.

 

 

Zadnja sprememba ( sobota, 10. december 2011 )
 
Praznik brezmadežnega spočetja device Marije
brezmadezna.gif

Katoliška Cerkev v četrtek, 8. decembra 2011, praznuje slovesni praznik brezmadežnega spočetja device Marije. Marija je bila spočeta po naravni poti, kakor vsak drug otrok. Zaradi posebne naloge v zgodovini odrešenja, saj je bila izbrana, da postane Božja Mati, pa je bila po nauku Cerkve obvarovana madeža izvirnega greha in je bila vse od spočetja deležna posvečujoče milosti. To tudi izraža besedna zveza brezmadežno spočetje.
 
Na praznik bodo svete maše na Sveti Gori po nedeljskem urniku.
Zadnja sprememba ( sreda, 07. december 2011 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naprej > Konec >>

Rezultati 433 - 440 od 714