OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Mešani pevski zbor San Justo
pevski zbor

V nedeljo, 27. maja bo pri maši ob 16. uri sodeloval Mešani pevski zbor San Justo. Po maši ob 17:00 pa bodo imeli koncert v okrviru turneje po Sloveniji.

Zadnja sprememba ( sreda, 23. maj 2012 )
Preberite več...
 
Razstava akvarelov
vabilo_razstava.jpg
Zadnja sprememba ( ponedeljek, 21. maj 2012 )
 
7. velikonočna nedelja (20.5.2012)
slika_06_copy_copy_copy_copy.jpg

Ne prosim,
da jih vzameš s sveta,
ampak da jih
varuješ hudega.
Niso od sveta,
kakor jaz nisem od sveta.
Posvéti jih v resnici;
tvoja beseda je resnica. Kakor si mene
poslal na svet,
sem tudi jaz nje
poslal v svet.

(Jn 17,15–18)
 

Preljubi! Če nas je Bog tako ljubil,
smo tudi mi dolžni ljubiti drug drugega.

1 Jn 4,11

Ena razsežnost našega duhovnega življenja sega kvišku in je umerjena v Boga. Bog ni ljubezen le sam v sebi, temveč kaže ljubezen navzven in jo deli z nami. Svojega Sina je poslal svetu za odrešenika, daje nam Duha, ki v nas prebiva.
Druga razsežnost naše duhovnosti je vodoravna, usmerjena je k ljudem. Tako se obe dopolnjujeta, da moremo pristno ljubezen do Boga imenovati samo tisto, ki zajema tudi bližnjega. Z bližnjim moramo deliti dobrine in mu odpuščati, kakor to dela Bog.
Apostol Janez pravi, da Boga nikoli nihče ni videl, in nadaljuje, da je Bog v nas, če se med seboj ljubimo. Po ljubezni postane Bog, ki je sicer neviden, med nami viden.
Človek se zaveda svoje grešnosti in ga je strah Božje sodbe. Ko pa pomisli, da je Bog ljubezen, se strahu znebi, v srce pa se mu naseli zaupanje.


p. Franc Cerar

Jn 17,11b–19

SVET


Tokratni evangelij je poln Jezusovih naročil, kako naj učenci (ne) živijo.
Jezusovi učenci niso od sveta. – kakor je bil Adam iz zemlje, in vendar ustvarjen po Božji podobi; kakor je bil Abraham iz poganske dežele poklican v deželo, ki mu jo je Bog pokazal; kakor je bil Izrael iz suženjstva poklican v Obljubljeno deželo,  kakor je bil Jezus rojen iz žene, in vendar Bog od Boga – tako so Jezusovi učenci na svetu, in vendar niso od sveta.
Jezusove učence, ker niso od sveta, svet sovraži. – Včasih tako, da jih meče v ječe, vlači pred sodnike in obsoja na smrt. A to so izjemni primeri. Zelo pogosto pa Jezusovi učenci doživljajo, kako lažnivi in obrekljivi svet zavrača njihovo pričevanje za resnico. Kako nasilni in krivični svet odklanja njihovo zavzemanje za mir in pravico. Kako omahljivi in prilagodljivi svet težko prenaša vsakršno drugačnost in ne trpi tistih, ki niso pripravljeni z njim trobiti v isti rog. Jezusov učenec mora vse to vzeti nase kot delež pripadnosti svojemu Učeniku. Če ne doživi nobenega nasprotovanja in ne čuti na sebi nobenega prezirljivega pogleda, se mora resno vprašati, v koliki meri je Jezusov učenec.
Jezus učence pošilja v svet. – Učenci niso odbrani zato, da bi se šli neko vzvišeno svetobežnost, svet pa prepuščali hudiču ali ga celo k njemu pošiljali. Njihovo poslanstvo je drugačno. Živeti morajo sredi sveta in ga s svojo navzočnostjo posvečevati. Saj je bil tudi Jezus zato poslan od Očeta. Bog je svet tako ljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi svet po njem zveličal.
Danes pošilja Jezus v svet nas. Po nas želi reševati in posvečevati današnji svet. Obsoja zlo, ki je na svetu. Tudi mi ga moramo obsojati, nanj kazati s prstom, ga premagovati, predvsem pa se nikoli z njim sprijazniti. Ljudi pa, ki so v zlo zapleteni, ne smemo obsojati, temveč jih moramo zla reševati. Zanje se posvečuje, pravi Jezus. Tudi mi se moramo zanje posvečevati. Če ni druge pot, tudi tako, da damo zanje življenje.

Po: Beseda da Besedo

 

 

slika_07_copy_copy_copy_copy.jpg

 

Kakor si mene poslal na svet, sem tudi jaz nje poslal v svet. (Jn 17,18)

Tudi mi, ki smo po krstu postali Jezusovi učenci, smo poslani po vsem svetu. Da bi po nas ljudje na vseh koncih spoznali Ljubezen. Nebeški Oče skrbi za to, da ob tem poslanstvu nismo sami. Potrudimo se po svojih močeh, da bo Jezusov nauk tudi po naši zaslugi živel med ljudmi.

Zadnja sprememba ( sobota, 19. maj 2012 )
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naprej > Konec >>

Rezultati 433 - 440 od 781