OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Srečanje Mavrice
srecanje_mavrice_2011_2.jpg

V soboto, 4. junija, je bilo pri nas tudi srečanje Mavrice. Poglejte si kako živahno je bilo.

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 13. junij 2011 )
Preberite več...
 
Obisk nuncija iz Slonokoščene obale
obisk_nuncija.jpg

Na praznik Binkošti, nas je popoldne s svojim obiskom razveselil nuncij iz Slonokoščene obale, nadškof Ambrozio Magdtha. Zelo ga je zanimala zgodovina bazilike, še posebej pa se je zahvaljeval pred podobo Matere Božje, da je še živ. V njegovi državi so bili še pred kratkim boji za prevlado in ena izmed bomb je zadela tudi nunciaturo. Hvala Bogu in Materi Božji, ni bil poškodovan.
Zadnja sprememba ( nedelja, 12. junij 2011 )
 
Binkoštna nedelja (12.6.2011)
slika_19_copy.jpg
 
 
 
    
Tedaj jim je Jezus spet rekel:
»Mir vam bodi!
Kakor je Oče mene poslal,
tudi jaz vas pošiljam.«
In ko je to izrekel,
je dihnil vanje in jim dejal:
»Prejmite Svetega Duha!
Katerim grehe odpustite,
so jim odpuščeni;
katerim jih zadržite,
so jim zadržani.«

(Jn 20,21–23)
 
     
 

Danes obhajamo binkošti. Prihod Svetega Duha je izpolnitev Jezusove obljube in Božji dar. Apostol Pavel v današnjem berilu pravi: »Vsakomur se daje razkritje Duha v korist vseh.«
Sveti Duh je nenehno prisoten v naših srcih kot vez med Bogom in občestvom Cerkve, katere členi smo kristjani. Vzdržujmo nevidne vezi z Jezusom in se sproti presojajmo! 

 

slika_20_copy.jpg

 

Jn 20,19–23

SVETI DUH DELUJE TUDI PO NAS, DANES, TUKAJ


Na prve binkošti so bili apostoli napolnjeni s Svetim Duhom in njegovo ljubeznijo. Sveti Duh jih je posvetil in obdaroval s svojimi darovi. Tako so bili pripravljeni na sovje apostolsko delovanje in izpolnjevanje Kristusovega naročila, naj gredo po vsem svetu in oznanjajo evangelij, krščujejo v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha, odpuščajo grehe in izpolnjujejo zapoved ljubezni.
Polni veselja, zaupanja in Božje moči so se po tem posvečenju Svetega Duha apostoli predali utrjevanju Božjega kraljestva. Zaživela je Cerkev, ki živi in deluje in se razširja med narode vsega sveta – vse do danes. Z binkoštmi se je začela doba Svetega Duha, ki s svojo ljubeznijo posvečuje celotno človeštvo – ob sodelovanju vseh krščenih, vcepljenih v Kristusa in njegovo skrivnostno telo.
Današnjo dobo kljub velikemu tehničnemu in kulturnemu napredku, kljub zmanjšanim razdaljam med ljudmi vseh celin in dežel in kljub kričanju o dolžni povezanosti med človeštvom označuje razdor in sovraštvo ali vsaj pomanjkanje ljubezni. Greh ločitve in needinosti je še zelo navzoč povsod po svetu.
Katoliška cerkev si ne zapira oči in ušes pred stvarnostjo časa in ne ostaja pogreznjena v molk. Preko rimskega škofa –  papeža –  zapovrstjo pošilja v svet poslanice o miru in pravem sožitju med narodi. Preko vseh svojih škofov na mnogih zborovanjih in srečanjih išče poti, kako sodobnemu svetu približati Kristusov rešnji nauk in kako povesti človeški rod do vesoljne edinosti in ljubezni.
Tudi mi se odprimo Svetemu Duhu, da bo mogel po nas in naših delih preplaviti svet. Da bo tudi iz našega življenja prihajal pozdrav »Mir vam bodi!« in bodo po njem ljudje spoznavali Duha resnice, pravičnosti, miru. S tem bo rasla v nas in naši bližini srčika krščanske postave: to je Ljubezen.


Po: S. Janežiču

                                                                                                                        
slika_21_copy.jpg
Imamo tvojega Svetega Duha.
On je maziljenje in pečat ponotranjenega človeškega življenja.
V nas je tisto življenje, po katerem smo že našli pot preko smrti.
Je brezmejna sreča, ki bo posušila potoke solza še v njihovih zadnjih izvirih, četudi bodo še tako preplavljali nižino naših spoznanj.
V nas živi kot upanje, ki nas nosi ob vseh padcih našega obupa.
V nas živi kot ljubezen, ki nas ljubi in nas dela ljubeče, bogate in radostne, čeprav imamo hladno, ozko srce.
Je tisti smeh, ki že počasi odzvanja za našim jokom.
Veliko več smo, kot o sebi vemo!

 


Po: K. Rahnerju

Zadnja sprememba ( sobota, 11. junij 2011 )
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naprej > Konec >>

Rezultati 433 - 440 od 623