OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
2. adventna nedelja (4.12.2011)
slika_12_copy.jpg
 
Oznanjal je:
»Za menoj pride
močnejši od mene
in jaz nisem vreden,
da bi se sklonil pred njim
in mu odvezal jermen
njegovih sandal.
Jaz sem vas krstil v vodi,
on pa vas bo krstil
v Svetem Duhu.«

(Mr 1, 7–8 )
 
Poznam dedka, ki je svoji vnukinji kupil igračo z namenom, da jo bo položil v pehar, ki ga bo vnukinja nastavila Miklavžu. Toda premislil si je. Raje ji je dal igračo kar sam. »Zakaj bi otrokovo hvaležnost prejemal nekdo drug, pa čeprav je to sv. Miklavž?«
Dobrota – širokosrčna, brez računa, skrita, ki ne obeša svojih del na veliki zvon, je znamenje naše krščanske zrelosti in ena od  možnosti, da premagamo  lastno samovšečnost in pripravimo svoje srce na Gospodov prihod.
Bogoslužno leto B 
slika_15_copy.jpg

Kristus nas skupaj z Janezom Krstnikom in vsemi svetniki ljubeče vabi in opogumlja ter nam tudi daje pomoč. Na nas je, da mu sledimo in da na tej hoji za njim iz dneva v dan vztrajamo.

 

 

Mr 1,1–8

GOVORICA KAMELJE DLAKE


Evangeliji le redko omenjajo človekovo obleko. V zvezi z Janezom Krstnikom pa je obleka omenjena kar dvakrat. Ko Jezus sprašuje poslušalce, kaj so šli gledat v puščavo, nadaljuje: Ali človeka, oblečenega v mehka oblačila? V današnjem evangeljskem odlomku pa je podrobneje opisano, da je imel Janez na sebi obleko iz velblodje dlake in usnjen pas okoli ledij.
Iz obeh mest sklepamo, zakaj je Janezova obleka omenjena. Zato, ker je vzbujala pozornost. – To je tudi hotela. Pa ne zaradi radovednosti, temveč zaradi spokornosti. Hotela je povedati, kakšen odnos je imel Janez do svojega telesa, saj je bila velblodja dlaka znana po svoji ostrini. Janez  ni samo z besedami, ampak tudi z načinom oblačenja pokazal, da je znanilec tistega, ki je bil ob rojstvu položen v trde jasli in ob smrti pribit na še bolj trdi les križa.
Obleka nam je varstvo, okras in izraz. Ščiti nas pred zimo in vročino, krasi nas kot Božjo umetnino, z njo pa tudi izražamo svojo notranjost. Z obleko povemo, kako spoštujemo sebe in druge, kako doživljamo veselje in žalost, vsakdanjost in prazničnost, sproščenost in spokornost.
V vseh časih so ljudje podlegali skušnjavi, da bi z obleko poudarjali predvsem svojo zunanjost. Tako je tudi danes. Ne nosijo je samo zato, da jih ščiti in krasi, temveč tudi, da z njo izzivajo. S tem razkrivajo revščino (včasih tudi nečednost) svoje notranjosti. Drugim daje obleka priložnost, da se v njej razkazujejo ali da uživajo v lagodnosti.
Kristus nam je prinesel svobodo. Ta svoboda je v zmagi duha nad telesom. Telo in obleka naj bosta v službi duha.
Janez ni nikogar nagovarjal, naj se oblači kakor on. Govorica kamelje dlake, ki jo je imel na sebi, pa je bila dovolj razumljiva vsakomur, ki ji je hotel prisluhniti.

 


Po: F. Cerarju

 
slika_13_copy.jpg
  slika_14_copy.jpg
Ste opazili drugo lučko na adventnem venčku?
Gotovo.
Kaj pa naša notranjost? Je polna pričakovanja kot otroška duša, ki se čudi in čaka na Miklavža?
»Pripravite pot Gospodovo, zravnajte njegove steze …« nam kliče »glas vpijočega v puščavi«.

 

 

Zadnja sprememba ( sobota, 03. december 2011 )
 
Jutro zadnjega novemberskega dne
novembersko_jutro_3.jpg

Takole je izgledalo ob 8h zjutraj pri nas. Ni druge kot da z veliki veseljem in hvaležnostjo rečemo Bogu hvala za to čudovito sončno vreme skozi ves mesec november.
Zadnja sprememba ( sreda, 30. november 2011 )
Preberite več...
 
Začeli smo s postavljanjem jaslic
postavljanje_jaslic_2011_6.jpg

Hvala br. Ambrožu in Klemenu, ki sta nabrala mah, Roku in Sebastjanu, ki sta pomagala skupaj znosit material, g. Viliju, ki je prevzel glavno delo in vsem, ki bodo še sodelovali in pomagali.

Zadnja sprememba ( torek, 29. november 2011 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naprej > Konec >>

Rezultati 433 - 440 od 711