OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
9. nedelja med letom (6.3.2011)
25_2011_1.jpg
 
»Zato je vsak,
ki posluša te moje besede
in jih uresničuje,
podoben preudarnemu možu,
ki je zidal svojo hišo na skalo.
Ulila se je ploha,
pridrlo je vodovje
in zapihali so vetrovi
ter se zagnali v to hišo,
in vendar ni padla,
ker je imela temelje na skali.

(Mt 7,24-25)
   

25_2011_2.jpg
 
Hišo na pesku zidajo kristjani, ki so verni takrat, ko je to moderno ali če jim »to znese«. Velikokrat se razmere obrnejo in njihove vernosti je konec. Hišo na skali pa zida tisti, ki se z Bogom osebno poveže, se v veri izobražuje ter po njej tudi iskreno živi, pa naj so okoliščine za to ugodne ali pa ne.
Gospod nam nudi možnost za eno ali drugo. Na nas pa je, za katero vrsto zidave se bomo odločili.

Po: p. Cerarju

Mt 7,21-27

»NIKOLI VAS NISEM POZNAL«


Biti kristjan ne pomeni, da se človek samo na splošno navdihuje ob Jezusovem nauku, ampak pomeni postati njegov učenec in Jezusa sprejeti za normo svojega mišljenja in delovanja. Taka vera postane kot neke vrste življenjsko seme v človeku, iz katerega potem raste nekaj novega, dobrega - nekaj, kar spreminja človekov osebni svet, vpliva pa tudi na svet kot celoto. To je vera v polnem pomenu besede, vera kot zaupanje Učeniku; vera kot uresničevanje nauka v življenju; vera kot življenje po Božji besedi. Zato je Jezus rekel, da ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor pravi "Gospod, Gospod," ampak kdor spolnjuje voljo njegovega Očeta, ki je v nebesih. Torej ni dovolj, da se človek udeležuje obredov; potrebno je, da njegova molitev postane dejanje - potrebna je skladnost med vero in življenjem, med molitvijo in delovanjem. To pomeni spremeniti v življenje to, kar človek v molitvi in pogovoru z Bogom spozna kot Božjo govorico oziroma kot Božjo voljo. Izpolnjevanje le-te pa je po Jezusovih besedah nujno za vstop v nebeško kraljestvo.
Jezus je učil, da je v izpolnjevanje Očetove volje vključena odpoved samemu sebi, velikodušno sočutje do drugih, skrb za uboge in pomoči potrebne, skratka: popolno darovanje samega sebe - če je potrebno, tudi za ceno trpljenja. To je zidanje na trdnem temelju, na skali, in to prizadevanje bo Bog "meril" z merilom svoje ljubezni.
Če bomo tako delali, potem se nam ni bati, da bi nam Jezus rekel, ko bomo stopili pred njega: "Nikoli vas nisem poznal." Ali si je mogoče predstavljati kaj bolj strašnega kot to, da bi morali takrat slišati te njegove besede? Vstop v nebesa nam pripravljajo naša dejanja, storjena v tesni povezanosti z Bogom, ki je povezanost otroka z Očetom, predanega njegovi volji.

Po: notredamke.rkc.si 
25_2011_3.jpg
»Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi ›Gospod, Gospod,‹ ampak kdor uresničuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih. Veliko mi jih bo reklo tisti dan ›Gospod, Gospod, ali nismo v tvojem imenu prerokovali in v tvojem imenu izganjali demonov in v tvojem imenu storili veliko mogočnih del?‹. In takrat jim bom naznanil: ›Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč od mene, kateri ravnate nepostavno!‹«

(Mt 7,21-23)

Te besede imajo morda v sebi pri marsikom priokus po nesmislu, vendar po Jezusu gre za ljudi, ki niso nikoli sprejeli njegove besede, ki niso nikoli izpolnili Očetove volje in niso nikoli živeli odnosa Oče-otroci; delovali so iz drugih motivov. Na zunaj se zdijo pravi učenci, v resnici pa so lažni preroki, grabežljivi volkovi, sodba pa pokaže resnico o njihovem življenju. Uspelo jim je, da so jo skrili pred ljudmi, ne morejo pa je skriti pred Gospodom. … Kako pa je z nami? Uresničujemo voljo Očeta?
Po: M. Galizziju


Zadnja sprememba ( sobota, 05. marec 2011 )
 
Postna predavanja
vrata.gif

Župnija Grgar vabi na postne večere v Grgarju in srečanje z znanimi predavatelji:

1. predavanje; SOBOTA 19.3.2011 ob 19,30 uri
  dr. p. CHRISTIAN GOSTEČNIK
specialist terapevt Družinskega inštituta Ljubljana  »NAJINA ZGODBA«

2. predavanje  SOBOTA 26.3.2011 ob 19,30 uri
p. ANDRAŽ ARKO OFM
»DRUŽINA PRED EKRANOM«

3. predavanje SOBOTA 02.04.2011 ob 19,30 uri
mag. s. MATEJA KRAŠEVEC
specialistka zakonske in družinske terapije in vodja družinsko izobraževalnega središča TAU na Sveti Gori
»PRAH OSTANE, OTROCI ODRASTEJO«

Predavanja bodo v Kulturnem domu v Grgarju.
Dvorana je ogrevana.

PRISRČNO VABLJENI ŽUPNIJA GRGAR


Zadnja sprememba ( petek, 04. marec 2011 )
 
Ministranti iz Ljubljane na Sveti Gori
ministranti_iz_ljubljane_2010_2.jpg

Frančiškanski bogoslovec br. Jan Cvetek in starejši ministranti iz župnije Marijinega oznanjenja v Ljubljani Center so na Gospodov dan 27. februarja 2011 obiskal svetogorsko Kraljico ter frančiškane in novince na Sveti Gori. Sprejela sta jih gvardijan samostana in rektor bazilike p. Bogdan Knavs in br. Amrož Požun. Sodelovali so pri nedeljski sveti maši in dali bogoslužnim opravilom praznični značaj ter skupaj z mašnikom pomagali vernikom doživljati božjo bližino. Po sveti maši so si z br. Ambrožem ogledali baziliko in se v prijetnem klepetu za nekaj trenutkov ustavili pod svetogorskim zvonikom.
Zadnja sprememba ( nedelja, 27. februar 2011 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Naprej > Konec >>

Rezultati 433 - 440 od 556