OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Postno predavanje
postnopredavanje.jpg
Zadnja sprememba ( torek, 10. februar 2015 )
 
5. NEDELJA MED LETOM

5. NEDELJA MED LETOM – Mr 1, 29 – 39 – B 


Brata Simon-Peter in Andrej sta ribiča v Kafarnaumu in živita pri Petrovi tašči, ki je bolna. Na priprošnjo njene družine gre Jezus k njej in jo pozdravi. Zatem ona poskrbi pogostitev. V bistvu je to popolnoma običajna pripoved o čudežu, kot mnoge čudežne pripovedi iz Svetega pisma. In vendar nam pove veliko o tem, kaj in kdo želi biti za nas Jezus.
 
5_med_letom.jpg
Vsak bolni človek je bolan na več področjih in je tako neodrešeni človek. Ni ločitve na telo in dušo. Iz tega vidika Jezusov prihod na ta bolni, neodrešeni svet in začetek Božjega kraljestva vedno pomeni ponudbo za ozdravitev in odrešenje celotnega človeštva. Jezus nam ne želi podariti le malce življenja, temveč življenje v polnosti! Če je nekdo pripravljen dati Jezusu prostor v svojem življenju, lahko razume to celostno ponudbo. Ne da bi preveč govoril, poda Jezus ljudem roko in jih vzdigne. Že malce dobrote skriva v sebi veličastnost brezmejnega odrešenja za telo in duha, tako kot po drugi strani nosi osebna izkušnja ozdravljenja v sebi seme dobrote ozdravljenega do drugih ljudi, ki potrebujejo ozdravljenje.

Bolni čutijo to globoko zdravilno moč in drvijo v trumah k Njemu. Jezus nikogar ne zavrne, a se vsako jutro, ko je še temno, umakne v molitev. Ve, da gre za udejanjanje božje besede in ne za ustvarjanje mita osebnosti kot čudežnega zdravilca na odru življenja. Zaradi tega je zanj čas molitve, ko se sam umakne v tišino, tisti pomembni čas, v katerem vedno znova išče smisel in cilj svojega poslanstva, o njem razmišlja, se o njem sprašuje in v katerem prosi, da bi resnično lahko izpolnjeval poslanstvo Njega, ki ga je poslal.

Na tem mestu lahko opazimo tisti ritem v Jezusovem življenju, ki je prisoten skozi celotni evangelij – menjava med aktivnostjo in tišino, med zdravljenjem in molitvijo. Človek-Jezus potrebuje ure umika in pogovora z Bogom, da gre lahko kasneje na novo okrepljen med ljudi. 

Če damo v našem življenju temu ritmu svoj prostor, smo se veliko naučili od Jezusa.
Zadnja sprememba ( sobota, 07. februar 2015 )
 
Obvestilo

  

Cesta na Sveto Goro je normalno prevozna. 

Zadnja sprememba ( petek, 06. februar 2015 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 17 - 24 od 634