OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov
2. nedelja med letom, 15.1.2017
brezmadezno_srce.jpeg

Brezmadežno je srce device Marije, saj je sposobna Bogu v trenutku podariti svoje življenje. Prav nič ne razmišlja, kako se ji bo odziv na Božje povabilo izplačal. Razmišlja, kdo je tisti, ki ji take obljube daje. Danes, na tretji dan šolskega leta, pomislimo, kako bomo hrepeneli po novem, po lepoti svojega življenja v upanju in veselju.

Nazareška šola duhovnosti je zaupljiv pogovor z Bogom. Ker ima Marija čisto srce, lahko v svoje življenje sprejme novost, lepoto in upanje. Vse to, kar Bog daje in pomeni. Marija se sreča z angelom, a v njem vidi besedo samega Boga. 

Tudi mi imamo lepo priložnost, da naša molitev postane vse zaupnejša in vse lepša. Naj naše besede ne zvenijo v prazno, ampak postajajo vedno bolj prepoznavna govorica, ki bo, tako kot dela našega vsakdana, svetu prinašala Boga. Kako nekaj lepega je, če zmoremo zaživeti resnično duhovno poglobljenost z Bogom!

Tolikokrat se izgovarjamo, da nam naša molitev zelo malo pomeni, če molimo obrazce, ki nam jih je zapustila krščanska tradicija. Če čutimo tako, potem moramo resnično preiti k osebnem pogovoru z Bogom, da nam bo spet spregovoril. Marija zelo odločno pokaže, da Boga doživlja zelo osebno in ga tako želi tudi nagovarjati.

Če želimo resnično in iskreno moliti, je potrebno, da najprej sprejmemo svojo okolico takšno, kakršna je. Če je temačna in sovražna do nas, je tudi to lahko začetek naše molitve. Naj bo v našem odnosu do okolice iskrena želja po resnici, ki se bo svobodno razodevala po naših besedah.

 
< Nazaj   Naprej >