OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov arrow Mladinski center Tau
Mladinski center Tau

Mladinski center Tau

Telefon: 05 3300 936

GSM: 068 138 299

Elektronski naslov: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

FB: Tau Sveta Gora 

tau.jpg

Prosti termini v TAU:

Poleg vikendov so možne rezervacije tudi med tednom, odvisno od zasedenosti. 

Rezervirate lahko po telefonu vsak delovni dan med 9:00 in 17:00 ali po elektronski pošti.

Hvala in dobrodošli na Sveti Gori.

Opis mladinskega centra TAU

Mladinski center Tau je nastal iz stare zgornje postaje žičnice, ki je romarje peljala na Sveto Goro, k Mariji, k maši na srečanje z Gospodom. Nekdanja postaja žičnice, sedaj preurejena s skrbnimi rokami bratov Frančiškanov in Manjših sester svetega Frančiška, in vrsto domačinov ter dobrotnikov, danes še konkretneje ponese človeka bližje samemu sebi, bližje življenju, bližje Bogu.

MC Tau je prostor, ki sprejema prav vse ljudi. V zadnjih desetih letih, odkar obstaja, je v njem bivalo že ogromno skupin in posameznikov.  Kdor pride na Sveto Goro v MC Tau najde prostor tako za umiritev, kot mladostno veselje. Največkrat je hiša polna smeha, igre, petja ter iskrenih in izivalnih pogovorov, ki odpirajo vedno nova vprašanja.

V MC Tau najdejo prostor zase tako otroci,  najstniki, kot študentje in odrasli.  Udeleženci programov prihajajo iz vseh koncev Slovenije pa tudi iz zamejstva.  Poleg kvalitetnega programa, boste doživeli tudi čudovite razglede na zasnežene Alpe, ter sonce ki zahaja v Jadransko morje. Možni so tudi sprehodi v bližnji okolici, mnoge je na sprehodu do Frančiškovega hriba nagovorila lepota narave, mladi pa se pogosto polni navdušenja vračajo iz raziskovanja kavern, ki so tu ostale še od prve svetovne vojne.

tau.jpgMladinski center je dobil ime Tau po križu sv.Frančiška. TAU je zadnja črka hebrejske abecede in v stari pisavi je imel obliko križa. To je bilo znamenje varstva in pripadnosti. Za sv. Frančiška je bil križ znamenje Jezusove ljubezni do vseh ljudi. In od različnih oblik križa je najboj cenil znamenje TAU. Frančišek je bil prisoten na Četrtem lateranskem koncilu, kjer je papež Inocenc III. v svojem uvodnem govoru uporabil svetopisemski odlomek  iz knjige preroka Ezekijela: »Zaklical je možu v platnenem oblačilu: Pojdi po sredi mesta, po sredi  Jeruzalema, in zaznamuj črko TAU na čelo možem, ki vzdihujejo in žalujejo zavoljo vseh gnusob, ki se dogajajo v njegovi sredi.« »Starce, mladeniče in mladenke, otroke in žene pobijte in pokončajte! Ne dotikajte pa se nikogar, ki ima na sebi TAV!«
[Ezk 9, 4.6]. Ko je sv. Frančišek slišal te besede iz papeževih ust, so pripomogle k njegovi odločitvi za takšen simbol. Drugi, še celo pomembnejši vpliv na Frančiškovo izbiro križa Tau, pa je imelo njegovo srečanje z brati sv. Antona Puščavnika leta 1210. Ti bratje so skrbeli za gobavce in imeli za znak svojega reda križ TAU. Nosili so izrezljanega na svojih palicah, všitega na obleki in narisanega na stekleničkah, v katerih so bila zdravila za gobavce.

Ime mladinskega centra zaposlene v njem zavezuje k naklonjenosti do bližnjega in k pripravljenosti sprejeti drugega z vsemi njegovimi dobrimi in slabimi lastnostmi.

DOM TAU lahko sprejme: 

-  soba "brat ogenj": 9 oseb 

-  voditeljeva soba: 1 do 2 osebi ali zakonski par z otrokom 

-  Leonova soba: 1 osebo ali mlajši zakonski par (širša postelja) 

-  soba "brat sonce": 7 oseb+ 2 kavča 

-  soba "brat veter": 7 oseb + 2 kavča 

-  soba "sestra luna": 7 oseb 

-  soba "sestra zvezda": 8 oseb 

-  soba pri kapeli: 2 osebi 

Skupaj torej: 42 do 47 oseb.

 

Cena za stroške bivanja in prehrane s svojimi rjuhami (ali s svojo rjuho in spalno vrečo) za konec tedna: 40,00 €/osebo. Če je v skupini nad 35 ljudi, je cena 35,00 €/osebo. 

DOPOLNITEV: Nočitev kadarkoli s svojimi rjuhami (ali z rjuho in spalno vrečo) in brez zajtrka je 10,00 €/osebo. Če je večja skupina (nad 20), se sproti dogovorimo za ceno. 

tau_kapela.jpg

fotografija0055.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 foto1.jpg
 
kapela 

dvorana_tau.jpg

fotografija0059.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotografija0057.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dvorana

pogled_na_grgar.jpg

pogled s Frančiškovega hriba na Grgar

jedilnica_tau.jpg

jedilnica v MC Tau 
 
fotografija0056.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 spalnice

 pogled_s_franciskovega_hriba_2.jpg

pogled iz Frančiškovega hriba