OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov
3. postna nedelja, 24.3.2019
3postna.jpeg

Opis Gorečega gram nas navda z mislijo, da je pred nami zares velika skrivnost. Sveto pismo poroča, da je grm gorel s plamenom a ni zgorel. Spričo izjemne vročine in suše tak pojav v puščavi niti ni bil tako redek. Marsikateri grm je zagorel, kakor sam od sebe. Toda ta grm je bil nekaj posebnega, saj je gorel in ni zgorel.

Taka podoba je za današnji čas velika spodbuda naši veri. Bog, ki zares gori kot goreči grm in govori iz tega prostora svetosti. Božje prigovarjanje za poboljšanje našega življenja je neskončno in besede, ki nam jih Bog namenja, nosijo neizčrpno vsebino. Če pogledamo samo psalme, ki so del Svetega pisma in zelo primerna in lepa molitev bomo spoznali, da nikoli ne bomo izčrpali modrosti, ki je zbrana v tem čudovitem besedilu. Bog nas tako preko molitve pripravlja na življenje. Ko molimo psalme se nam zdi, da ni človeškega občutja, čustva ali pa okoliščine, ki ne bi bila opisana v teh verzih. Tako nas Bog po molitvi psalmov pripravlja na življenje in če v življenju pademo, nas spodbuja k poboljšanju. Božja beseda je tako grm, ki gori brez konca. Najprej navznoter: poskušajmo se kdaj spopasti z Božjo besedo. Poskušajmo ji priti do dna. Ugotovili bomo le to, da smo vstopili v globoke prostore blagoslova in modrosti, ki pa se z vsakim novim spoznanjem še poglabljajo in nadaljujejo ter dokazujejo svojo neizčrpnost in neizgorljivost. Branje Božje besede je grm, ki gori v nedogled tudi tako, da moram pri branju Božje besede vedno vnašati v razumevanje tudi svoje lastne izkušnje življenja. Lepo spoznanje mnogih molilcev je, da ob nobeni življenjski izkušnji Božja beseda ni postavljena na laž. Pogosto pa od nas zahteva, da se sezujemo in se ji približamo, potem pa pogumno gremo v življenje in živimo, kar smo v svetosti molitve sprejeli.

Božja beseda pa se piše tudi danes. Kako bogate so izkušnje osebne molitve s katero mnogi molilci stopajo pogumneje v življenje zaradi osebnega pogovora z Bogom za katerega vedo, da ga bodo lahko izkušali znova in znova. To je popotnica, ki je bila dana Mojzesu in tudi vsakemu od nas.

Kakšen hudomušen mladenič bi lahko rekel: Če grm v puščavi gori in ne zgori, potem bi ga morali celo danes najti. Edini odgovor na to hudomušnost je: Mar ne gori tak grm v tvojem srcu?

 
< Nazaj   Naprej >