OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov
Osmrtnica
Bratje frančiškani s Svete Gore sporočamo: 

V nedeljo, 11. novembra 2018, je odšel h Gospodu
 
pavel_krajnik.jpg 

p. Pavel (Franc) Krajnik OFM,
duhovnik v Redu manjših bratov.

Rojen je bil 2. avgusta 1924 v Logu, Poljane nad Škofjo loko, v Red manjših bratov je vstopil 29. avgusta 1940, prve začasne zaobljube je izrekel 30. avgusta 1941, slovesne zaobljube pa 8. januarja 1949. V duhovnika je bil posvečen 29. junija 1951. Deloval je v župnijah: Marijino oznanjenje v Ljubljani, Bežigrad (Lj), Kamnik, Stranje, Nevlje, Vič (Lj.), Dobova, Brezje in Sveta Gora nad Gorico. Na Sveti Gori je deloval 45 let.
Opravljal je službe župnika, kaplana, rektorja, knjižničarja, arhivarja. Bil je pisec mnogih člankov in nekaj knjig od katerih je najbolj znana zgodovina Svete Gore z naslovom: Marijina hiša.

Od nedelje je krsta s pokojnim v Baziliki Kraljice Svetogorske, kjer bo do pogreba.
V torek 13. novembra bo ob 11. uri pogrebna maša, ki jo bo ob somaševanju škofa ordinarija Jurija Bizjaka, provincialnega ministra p. Marjana Čudna in drugih duhovnikov daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Po maši bo pogreb, na svetogorskem pokopališču.

Rajnega brata priporočamo v molitev v veri, da je že srečal vstalega Gospoda, ki ga je v življenju tako iskreno ljubil.

"Gospod, daj mu večni pokoj. In večna luč naj mu sveti. Naj počiva v miru. Amen."Še zanimivost. p. Pavel se je rodil 13. dni kasneje, kot pokojni akademik Alojz Rebula. Umrl pa je 20 dni za njim. To nam je lahko pričevanje, da za Kristusom, četudi skrivnostno in tiho, hodimo skupaj kot močno znamenje časov.
 
< Nazaj   Naprej >