OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov arrow Oznanila arrow OZNANILA na 1. ADVENTNO nedeljo, 03. 12. 2017
OZNANILA na 1. ADVENTNO nedeljo, 03. 12. 2017

Danes je 1. adventna nedelja, ko pričenjamo duhovno pripravo na Božične praznike. Povabljeni smo k bolj poglobljeni molitvi ter s tem povezanosti z Jezusom. Radi vzemimo v roke knjigo vseh knjig Sveto pismo. In ne pozabimo na dobrodelnost. Lepota praznikov je odvisna tudi od naše priprave nanje.

V petek, 8. decembra, bomo obhajali slovesni praznik BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE. Svete maše bodo ob 8. in 10. uri ter popoldne ob 17. uri, ko bo sv. mašo daroval koprski škof JURIJ BIZJAK, ker se ta dan začenja novogoriški misijon.

Od 17. decembra 2017 do 7. januarja 2018 bo na Sveti Gori potekala že 16. razstava jaslic. Če bi želeli sodelovati na razstavi s svojimi izdelki (sodelujejo lahko tudi otroci s svojimi risbami), si na naši spletni strani oglejte vabilo, ali pa se osebno oglasite v zakristiji ali pri vhodu v samostan. Hvala.

Vsak dan razen nedelje in praznikov bratje frančiškani v kapeli prikazanja ob 17.45 molimo rožni venec, litanije in večernice. Veseli bomo vsakega, ki se nam bo pri molitvi pridružil.

Pri vhodu v samostan lahko darujte za sv. maše ali pa se oskrbite s svečami in drugimi nabožnimi predmeti. Priporočamo vam knjižico DEVETDNEVNICA na čast Kraljice Svetogorske in zgoščenko s slovesnosti ob 300-letnici kronanja Milostne podobe. 

Pri izhodu iz bazilike vaš čaka revija SVETOGORSKA KRALJICA. Vzemite jo in preberite. 

 
< Nazaj   Naprej >