OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov arrow Oznanila arrow OZNANILA na FRANČIŠKOVO nedeljo, 01. 10. 2017
OZNANILA na FRANČIŠKOVO nedeljo, 01. 10. 2017

Danes bo v baziliki, po sveti maši ob 16. uri, orgelski koncert, ki ga bosta izvajala Mirko Butkovič iz Gorice in Roberto Squillaci iz Krmina. Ljubitelji orgelske glasbe vabljeni na koncert.

V torek, 3. oktobra po večerni sv. maši ob 17. uri, se bomo v pomenljivem obredu imenovanem TRANSITUS, spomnili blažene smrti sv. Frančiška Asiškega. Iskreno vabljeni!

V petek, 6. oktobra bo PRVI PETEK. Po sv. maši ob 17. uri bomo v kapeli prikazanja izpostavili Najsvetejše v celonočno češčenje. Vabljeni, da se po svojih zmožnostih udeležite nočne molitve, ki jo bomo zaključili s sobotno sv. mašo ob 7. uri zjutraj.

V soboto, 7. oktobra ob 9.30 ste dobrodošli na znanstvenem posvetu ob 300-letnici kronanja milostne podobe svetogorske Matere Božje, ki bo potekal v kapeli prikazanja.

V nedeljo, 8. oktobra bo sv. mašo ob 16. uri daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. 

Vabljeni na 5. dobrodelni koncert »GORIŠKA DLAN«, ki bo bo v petek, 13.oktobra 2017 v Novi Gorici v športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj s pričetkom ob 19. uri. Organizira ga Goriška Karitas.

Vsak dan razen nedelje in praznikov bratje frančiškani v baziliki ob 17.45 molimo rožni venec, litanije in večernice. Veseli bomo vsakega, ki se nam bo pri molitvi pridružil.

Pri vhodu v samostan lahko darujte za sv. maše ali pa se oskrbite s svečami in drugimi nabožnimi predmeti. Priporočamo vam knjižico DEVETDNEVNICA na čast Kraljice Svetogorske in zgoščenko s slovesnosti ob 300-letnici kronanja Milostne podobe. 

Pri izhodu iz bazilike vaš čaka nova številka revije SVETOGORSKA KRALJICA. Vzemite jo in preberite. 

Dobrodošli ste tudi v MARIJANSKEM MUZEJU.

 
< Nazaj   Naprej >