OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov arrow Oznanila arrow OZNANILA na 19. NEDELJO med letom, 13. 08. 2017
OZNANILA na 19. NEDELJO med letom, 13. 08. 2017

Jutri, v ponedeljek, na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja, bo ob 18. uri v kapeli prikazanja predavanje Severina in Mojce Maffi z naslovom Marijin klic; ob 19. uri bo v baziliki molitvena ura, ob 20. uri bo slovesna sv. maša, ki jo bo daroval škof METOD PIRIH, in po njej procesija z milostno podobo Kraljice Svetogorske. Lepo vabljeni.

Po slovesnosti bo bazilika ostala odprta vso noč. Izpostavljeno bo Najsvetejše. Jezus in Marija bosta vesela vašega nočnega obiska.

V torek, na praznik Marijinega vnebovzetja, bodo sv. maše po nedeljskem urniku ob 8., 10., 11.30 in 16. uri. Ob 10. uri bo sv. mašo daroval škof METOD PIRIH. Pri vseh sv. mašah bomo obnovili posvetitev Materi Božji.

Prihodnja nedelja bo tretja v mesecu. Ob 15. uri bomo pred Najsvetejšim molili za nove duhovniške in redovniške poklice.  Dobrodošli pri skupni molitvi.

V Frančiškovi dvorani si lahko ogledate prodajno razstavo likovnih del, ki so nastala v 22. mednarodni likovni koloniji UMETNIKI ZA KARITAS. Geslo kolonije in razstave je »Pogum vse ljudstvo v deželi, govori Gospod«. Izkupiček posvojenih likovnih del bo namenjen ljudem v stiski.

Vsak dan razen nedelje in praznikov bratje frančiškani v baziliki ob 17.45 molimo rožni venec, litanije in večernice. Veseli bomo vsakega, ki se nam bo pri molitvi pridružil.

Pri vhodu v samostan lahko darujte za sv. maše ali pa se oskrbite s svečami in drugimi nabožnimi predmeti. Priporočamo vam novo knjižico DEVETDNEVNICA na čast Kraljice Svetogorske in zgoščenko s slovesnosti ob 300-letnici kronanja Milostne podobe, na kateri je glasba in pridiga gospoda nuncija. Vzemite novo številko revije SVETOGORSKA KRALJICA.

Dobrodošli ste tudi v MARIJANSKEM MUZEJU.

 
< Nazaj   Naprej >