OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov
5. velikonočna nedelja, 14.5.2017
5_velikonocna_1.jpeg

Prvo Petrovo pismo pravi, da je Jezus vogelni kamen našega misijona. Smo različni, živi kamni: kamen zbuja misel na krstno duhovništvo. Povprečen kamen, ki se zlije s svojo vrsto, se zaključi z vogelnim kamnom. Nesimetrični kamni zapolnijo odprtine in s tem kažejo na sodelovanje. Kamen iz plasti kot peščenjak je kot vera, ki se je sčasoma usedla v družino in ki je prišla iz milosti zakramentov in dejavnega življenja v župniji. Noben kamen ni popoln, vsak kamen pa ima edinstveno nalogo. Vemo, da so vsi živi kamni poklicani, da bi bili vgrajeni v duhovno hišo, ki je sprejemljiva Bogu. Vsi so nepogrešljivi deli misijona.

To, da sledimo besedi, po kateri je živel Jezus Kristus, nam omogoča, da bomo živi kamni, ki bodo zgrajeni na vogelnem kamnu, da bi gradili Božje kraljestvo in ne bi zapadli v sebičnost brez življenja. Ko zanemarimo besedo, nas to loči od Božje ljubezni, odstrani nas od Božjega miru, razmeji nas od Božje milosti in nas vodi do strahu, nepotešljivega iskanja in pomanjkanja smisla v življenju. Ko se to zgodi, poslanstvo trpi.

Zgled ponižnega služenja nam je lahko gotovo devica Marija. Ko prihajamo na Sveto Goro, je to lahko ena od osrednjih misli: kako je Marija svoje tiho in preprosto poslanstvo živela polno in z velikim pogumom, Bog pa je to poslanstvo naredil za znamenje za ves svet.

Resnična je beseda: Nepogrešljivi smo. Morda bo moral vsakdo od nas jutri, že prav kmalu v svoji župniji vzeti v roko Sveto Pismo in ga prebrati, ker ne bo drugega, da bi bral, morda ne bo duhovnika, da bi maševal. Zato že danes naše poslanstvo poslušanja zaživimo z velikim veseljem, da se bodo ob našem veselju lahko v prihodnosti obogatili mnogi.

p. Bogdan Rus

 
< Nazaj   Naprej >