OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: Domov arrow Oznanila
Oznanila
Oznanila 31. nedelja med letom, 3.11.2019

Zahvalna nedelja

Popoldne ob 15.00  molitev za duhovno in moralno prenovo slovenskega naroda.

Spoštovani in dragi prijatelji Svete Gore!

Zahvalna nedelja je dan, ko želimo izreči iskreno zahvalo vsem, s katerimi delimo svoje življenjske trenutke, svoje veselje in žalost, svoje uspehe in načrtovanja. Najprej smo hvaležni Bogu, ki nas je v življenje poklical, potem pa seveda vsem Vam, s katerimi se srečujemo na različne načine.

Tisto, za kar bi se Vam radi najprej zahvalili, sta Vaše veliko zaupanje in velikodušnost, ki se kaže na različne načine, najprej v Vaši prisotnosti, potem pa tudi v mnogoterih darovih, ki nam jih namenjate, bodisi v obliki denarne podpore ali drugih materialnih darov, bodisi s sodelovanjem pri bogoslužju, s petjem, igranjem, krašenjem, čiščenjem, redarstvom, dežuranjem v marijanskem muzeju ter ob razstavi jaslic in pirhov in z drugimi oblikami solidarnosti z našim pastoralnim delom. Še bolj pa smo Vam hvaležni za duhovno podporo, za vse Vaše molitve, dobra dela in mašne daritve, s katerimi naše delo izročate Bogu in Materi Mariji. V imenu vse samostanske skupnosti se Vam za vse to iskreno in iz srca zahvaljujem.

Karkoli je na svetu dobrega, nosi pečat večnosti in pripada Bogu, zato smo prepričani, da bo Bog vse dobro, ki ga storite, stoterno nagradil in se Vam izkazal plačnik tam, kjer ga najbolj potrebujete. 

Še enkrat iskren Bog lonaj!  Naj Vas vedno in povsod spremlja Božji blagoslov!

 
Oznanila 30. nedelja med letom, 27.10.2019

V petek so Vsi sveti, slovesni in zapovedani praznik. Maše bodo po nedeljskem urniku. Ob 15. uri bodo molitve za rajne v baziliki, sledil bo sprevod na pokopališče in blagoslov grobov. 

Po popoldanski sveti maši ob16. uri bomo v kapeli izpostavili Najsvetejše. S tem se bo začelo celonočno češčenje.

V soboto je Spomin vseh vernih rajnih. Ta dan in v naslednjih dneh Cerkev naklanja popolni odpustek za rajne, če obiščemo pokopališče in za naše rajne molimo. Prav tako je odpustek mogoče prejeti v vseh cerkvah in javnih kapelah 1. in 2. novembra, če opravimo spoved, prejmemo sveto obhajilo in zmolimo veroizpoved, dodamo pa tudi molitev po namenu svetega očeta.

Ob prvih sobotah je en mašni namen tudi za vse Vas, dragi naši dobrotniki.

Hvala Vojku in Bogdanu, ki sta popravila platno v baziliki, da sedaj lahko ponovno vsi prepevamo.

Prihodnja nedelja je 31. med letom – zahvalna nedelja! Ob 15. uri bo molitev za duhovno in moralno prenovo slovenskega naroda.

 
OZNANILA 26. NEDELJA MED LETOM – 29.9.2019

Danes je še zadnji dan, ko je odprta razstava Umetniki za Karitas v Frančiškovi dvorani. Lepo povabljeni.

Na prvi četrtek v mesecu oktobru, ko molimo za nove duhovne poklice in za stanovitnost poklicanih, je tudi spomin smrti našega očeta sv. Frančiška Asiškega. Ta posebni obred, ki se imenuje Transitus, bo po maši ob 17. uri. 

Na prvi petek bomo po maši ob 17.uri izpostavili Najsvetejše v celonočno češčenje. Sklep bo pri jutranji sobotni maši ob 7.uri. Ta dan praznujemo tudi praznik našega ustanovitelja sv. Frančiška, ki je s svojim radostnim krščanstvom klical k slavljenju Boga ne samo vse ljudi, mlade in stare, revne in bogate, domačine in tujce, ampak vse stvarstvo. Tudi nas vabi, da v ta lepi zbor slavljenja sprejmemo drug drugega in tudi naše okolje.

Na prvo soboto se bomo posvetili Marijinemu Srcu in še posebej molili in prosili tudi za Vas, dragi naši dobrotniki.

Prihodnja nedelja je 27. nedelja med letom, rožnovenska. Popoldne ob 15. uri bo molitev za duhovno in moralno prenovo slovenskega naroda.

Hvala, ker smo skupaj obhajali to sveto nedeljsko daritev, hvala za Vaše darove. Vsem želimo lepo nedeljo in blagoslovljen teden.

 
OZNANILA na 22. NEDELJO med letom, 1. 09. 2019

Današnja nedelja je prva v mesecu. Ob 15. uri bomo pred Najsvetejšim molili za moralno in duhovno prenovo slovenskega naroda. Lepo povabljeni.

V tem tednu je PRVI PETEK v mesecu. Po sv. maši ob 17. uri bomo izpostavili Najsvetejše v baziliki v celonočno češčenje. Zaključek z jutranjo sv. mašo ob 7. uri v baziliki.

Pri vhodu v samostan lahko darujte za sv. maše ali pa se oskrbite s svečami in drugimi nabožnimi predmeti.

Pri izhodu iz bazilike si vzemite novo številko revije Svetogorska kraljica.  

Vabljeni tudi, da obiščete in si ogledate Marijanski muzej.

HVALA, ker ste prišli, da smo lahko skupaj obhajali sveto daritev.

HVALA za Vaše darove.

ŽELIMO Vam lepo in blagoslovljeno nedeljo.

 
OZNANILA na 19. NEDELJO med letom, 11. 08. 2019

img2011jul_020.jpg 

V sredo, 14. avgusta, na predvečer praznika Marijinega Vnebovzetja, bo ob 20. uri slovesna sv. maša, ko jo bo vodil lanskoletni zlatomašnik p. Lovrenc Anžel (prepeval pa bo zbor sv. Jakoba iz Kamnika), po njej pa procesija z milostno podobo Kraljice Svetogorske. Lepo vabljeni.

Po slovesnosti bo bazilika ostala odprta vso noč. Izpostavljeno bo Najsvetejše. Kdor more, povabljen, da  nekaj časa posveti Njemu.

V četrtek, na praznik Marijinega Vnebovzetja, bodo sv. maše po nedeljskem urniku ob 8., 10., 11.30 in 16. uri. Ob 10. uri bo sv. mašo daroval upokojeni koprski škof msgr. METOD PIRIH. Pri vseh sv. mašah bomo obnovili posvetitev Materi Božji. Ob 17.15 bo koncert klasične glasbe.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 311